Bezig met laden...

Logboek

Airbus China en Wanjiang bieden lease helikopters aan

Airbus China en Wanjiang bieden lease helikopters aan

Airbus Helicopters heeft vorige week een intentieverklaring getekend voor een strategische samenwerking met Wanjiang Financial Leasing Co., Ltd. De ondertekening gebeurde tijdens de 6e China Helicopter Exposition in het Chinese Tianjin.

Volgens de overeenkomst zullen beide partijen samen op maat gemaakte helikopterproducten met financieringsoplossingen bieden voor Chinese zakelijke klanten in de algemene luchtvaart, met name micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. Bedoeling is dat deze bedrijven een helikopter kunnen leasen aan een maand- of jaarprijs en niet meer verplicht zijn tot de investering van het volledige bedrag.

Sinds de vrijgave van een deel van het Chinese luchtruim (onder 3.000 voet) aan de burgerluchtvaart in de periode 2013-2015 is China een van de weinige groeimarkten geworden voor civiele helikopters. Deze samenwerking tussen Airbus Helicopters en Wanjiang moet de verkoop van Airbus helicopters makkelijker maken voor kleinere spelers. 

Airbus Helicopters is marktleider in China met meer dan 300 verkochte helikopters of bijna 30% van de geïnstalleerde vloot, gevolgd door Robinson met 20%. Ook Bell, Schweizer, Sikorsky en Leonardo zijn actief op de Chinese civiele helikoptermarkt. 

Wanjiang Financial Leasing, geregistreerd in Wuhu in de provincie Anhui, is een door de staat gecontroleerde niet-bancaire financiële instelling. De divisie 'Luchtvaart' sinds de oprichting in 2015 in totaal 55 helikopters, waarvan 25 Airbus-helikopters op de Chinese markt gebracht.

Foto © Airbus Helicopters - Charles Abarr

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *