Bezig met laden...

Logboek

Kort Nieuws - Leonardo - Bell 505 - EHA News

Kort Nieuws - Leonardo - Bell 505 - EHA News

Nieuws van Leonardo

  • Zoals ieder jaar is Leonardo de laatste helikopterfabrikant die zijn jaarverslag publiceert. Dit zal voor 2020 niet anders zijn. Toch heeft de Leonardo groep een korte update gegeven. De ganse groep heeft in het vierde kwartaal 2020 vrij goed gepresteerd. Militaire en staatsbestellingen werden sterk uitgeleverd terwijl de burgerbestellingen relatief zwak bleven. Ondanks Covid-19 is de industriële efficiëntie terug op peil en samen met de kostenbeperkende maatregelen zorgt dat voor resultaten in lijn met de verwachtingen. Meer detailinfo over Leonardo Helicopters komt beschikbaar op 9 maart.
  • Leonardo heeft een overeenkomst gemaakt met het Belgische Solvay voor onderzoek en ontwikkeling van thermoplastische composieten. Deze lichtgewicht materialen zullen worden gebruikt in de luchtvaart en meer speciaal in toekomstige helikopterprojecten. Het 'Joint Research Virtual Lab" van Leonardo en Solvay zal in Grottaglie (IT) en Brussel (B) onderzoek doen.
  • Leonardo vierde vorige week de twintigste verjaardag van haar succespaard, de AW139 bi-turbine. Op 3 februari 2001 deed de AW139 zijn maidenvlucht. In de afgelopen 20 jaar heeft Leonardo reeds 1.100 helikopters van het toestel uitgeleverd over de ganse wereld. In de Benelux hebben NHV, CHC, de Nederlandse Politie en de Antilliaanse Kustwacht de Leonardo AW139 in dienst.    Foto credit: Jason Bain

 

Jamaica Defence Force koopt 6 Bell 505 helikopters 

Het Jamaicaans leger heeft een overeenkomst ondertekend met Bell Helicopters voor de aankoop van 6 Bell JetRanger 505 helikopters.

Deze toestellen zullen worden ingezet als SAR (search & rescue) en EMS (emergency medical services), voor hulp bij rampen en voor de nationale veiligheid. Training van militaire piloten zal met deze helikopters gebeuren in de Caribbean Military Aviation School (CMAS).  

De toestellen zullen van het type JetRanger 505 NXi zijn, uitgerust met de Garmin G1000 avionics. 

 

EHA European Helicopter Association

  • EHA heeft haar eerste Video Newsletter van 2021 uitgegeven - zie video hieronder
  • Overzicht van alle activiteiten van de EHA in de afgelopen twee maanden
  • Aankondiging van een webinar op 18 februari met Claude Vuichard (Vuichard Vortex techniek)
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *