Bezig met laden...

Logboek

Is dit de private tiltrotor-auto van de (nabije) toekomst?

Is dit de private tiltrotor-auto van de (nabije) toekomst?

Het aantal ideeen over luchttransport in de toekomst kent geen grenzen. Er gaat geen week voorbij of wij ontvangen een persbericht van een VTOL-ontwikkelaar die ons zijn laatste successen meedeelt. We blijven wat afwachten tot de eerste toestellen door de luchtvaartautoriteiten worden goedgekeurd en echt gaan vliegen. Maar desondanks alles is het een ontwikkeling die we met spanning blijven volgen. Ook VTOL's kunnen op onze Helispot landen!

Misschien hebt u al gehoord van Terrafugia. Dit is een Amerikaanse VTOL ontwikkelaar die reeds in November 2017 door de Chinese Zhejiang Geely Holding werd gekocht en nu met Chinese centen de knappe ideeen omzet in vliegende auto's. Zhejiang Geely is niet de eerste de beste. Het is, naast een reeks Chinese bedrijven, ook eigenaar van Volvo Cars en Lotus. Daarnaast is het met meer dan 10% de grootste aandeelhouder van het Daimler concern, en bezit het 52% van de Deense Saxo Bank. 

Zoals je ziet in onderstaande video heeft Terrafugia een leuk ontwerp op basis van een tiltrotor en een auto, de TF-X voor privaat gebruik. Daarnaast is er ook de TF-2 een nieuwere ontwikkeling die meerdere personen in een compleet transportsysteem, 'door to door', wil vervoeren. En ook de Transition is deel van het ontwikkelingsprogramma van Terrafugia. 

Welk systeem ze uiteindelijk op de markt zullen brengen is nog even koffiedik kijken maar in elk geval zijn de Chinezen overtuigd van het kunnen van Terrafugia en ondersteunen ze de ontwikkelingen met know-how, eigen mensen en financiele injecties.

Onderstaande video is geen science-fiction meer, maar of we morgen dergelijk toestel in onze garage zullen hebben staan durf ik toch te betwijfelen. Toch nog even afwachten wie het zal maken in de nieuwe luchtvaartwereld.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *