Bezig met laden...

Logboek

Leonardo mag Cormorant AW101 helikopters MLU upgraden

Leonardo mag Cormorant AW101 helikopters MLU upgraden

Net voor het jaareinde kon Leonardo een contract aankondigen met de Canadese Defensie met betrekking tot de Mid-Life upgrade van de Cormorant-vloot, Leonardo AW101 helikopters.

Het contract omvat upgrades van 13 bestaande Cormorant SAR-helikopters en de aankoop van nog eens drie helikopters, waardoor de toestellen meer mogelijkheden zullen hebben en de levensduur van de vloot wordt verlengd tot na 2042. Het contract heeft een totale waarde van $CAN 1 miljard (= € 690 miljoen). 

Naast de extra drie nieuwe helikopters zal dit contract de systemen en technologieën van de bestaande helikopters verbeteren en / of vervangen, en ervoor zorgen dat wordt voldaan aan nieuwe luchtruimvereisten. De Cormorant vloot zal dan dezelfde standaard en hoogstaande uitrusting hebben als de nieuwe Noorse AW101 SAR-vloot (zie foto).

Het project omvat: state-of-the-art avionics, een nieuwe glazen cockpit, krachtigere digitaal bestuurde motoren, draadloze communicatie in de cabine, de nieuwste SAR-sensoren, waaronder een elektro-optisch infrarood sensor en een locatiesysteem voor detectie van mobiele telefoons, waardoor slachtoffers sneller kunnen worden opgespoord.

De Canadese AW101 Cormorant vloot is sedert 2002 in dienst en de 13 bestaande helikopter hebben intussen samen meer dan 100.000 vlieguren gemaakt.  

Foto Cormorant © Leonardo Helicopters 

Foto AW101 SAR Noorwegen © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *