Bezig met laden...

Logboek

Airbus VSR700 prototype vliegt zijn eerste onbemande vlucht

Airbus VSR700 prototype vliegt zijn eerste onbemande vlucht

Het prototype van de Airbus Helicopters VSR700, een onbemande helikopter, heeft zijn eerste vlucht gemaakt op het drone testcentrum nabij Aix-en-Provence in Frankrijk.

De onbemande helikopter was voor deze eerste vlucht nog voorzien van 30-meter lange veiligheidskabels maar vanaf de volgende vluchten zal het toestel volledig vrij kunnen vliegen.

De VSR700 is gebouwd op basis van een Guimbal Cabri G2. De ontwikkelaar van dit toestel, Bruno Guimbal, was een ingenieur van Eurocopter Helicopters en werkte aan de AS365 en EC120 Colibri. Hij bouwde de Cabri G2 eind 1998 met de hulp van Eurocopter. In 2000 verliet hij Eurocopter en certificeerde de Cabri G2 in zijn eigen bedrijf Guimbal Helicopters. Intussen zijn er reeds meer dan 225 Cabri G2 helikopter operationeel. Datasheet Guimbal Cabri G2.

Airbus wil de VSR700 in een demonstrator versie beschikbaar stellen aan de Franse Marine in 2021 om testvluchten te maken vanop schepen. De Franse Marine heeft interesse om de VSR700 vanop oorlogsschepen als vooruitgeschoven verkenningstoestel in te zetten. 

De VSR700 is een ideale UAM in de categorie 500-1000kg MTOW. Het heeft voldoende nuttige capaciteit in nuttige lading om een volledige set aan marine sensoren gedurende lange tijd autonoom te laten opereren. Het kan gebaseerd zijn op schepen, op het land of bestuurd worden vanop een andere helikopter.   

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *