Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: EHHE - NH-90 - Bjorn De Staercke - Heli Holland

Kort nieuws: EHHE - NH-90 - Bjorn De Staercke - Heli Holland

Helihaven EHHE

Een jaar geleden ging met veel lawaai en de landing van minister Wiebes van Economie in een Wiking helikopter de helihaven van Groningen Seaports open. Intussen is het wel zeer stil op de helihaven.

RTV-Noord meld dat de helihaven eigenlijk maar in augustus 2020 opende. Tot dan betaalde de utbater leergeld omdat er geen douane erkenning was, er geen radiovergunning was, en de helihavenoversten de nodige radiovergunning niet hadden. Tegen dat alles klaar zal zijn om vluchten af te handelen naar de windmolenparken in de internationale wateren spreken we al vlug begin 2021.  

 

Nachtvluchten met NH-90 vanop Den Helder

Deze week is het Helicopter Qualification (HQ) op de basis De Kooy. Bemanningen van defensiehelikopter NH-90 trainen dan deklandingen op schepen van de Koninklijke Marine, zowel bij daglicht als bij duisternis. Tijdens de trainingen in duisternis gebruiken de bemanningen nachtkijkers om in het donker te kunnen zien en vliegen.

Vanaf maandag 7 september tot en met donderdag 10 september 2020 wordt er tot uiterlijk 1 uur in de nacht gevlogen. Na middernacht keren de helikopters terug en worden er geen circuitoefeningen meer boven de vliegbasis uitgevoerd, heeft Defensie aan omwonenden van de vliegbasis laten weten.

 

Eresaluut van NH-90 bij begrafenis van overleden brandweerman van de basis Koksijde

Afgelopen donderdag werd donderdag afscheid genomen van Bjorn De Staercke, die vorige week plots overleed. Dat gebeurde met militaire eer, want de Izegemnaar was beroepshalve vliegveldbrandweerman op de basis in Koksijde.  Net voor de kist met het stoffelijk overschot werd binnengedragen, vloog op 300 voet de NH90 (de opvolger van de Seaking) bij wijze van eresaluut over de kerk. Een kippenvelmoment.

 

Heli-Holland: dubbele vlootuitbreiding

Michel Beijk, maintenance manager van Heli-Holland, bevestigde via social media, dat de vloot van Heli-Holland werd uitgebreid met twee Airbus EC155B1 helikopers afkomstig van Dancopter / NHV.

Beide toestellen zijn intussen compleet ingepakt en goed geconserveerd aangekomen bij Heli-Holland in Emmercompascuum. We vermoeden dat het gaat over de G-CKVB (serienummer 6658) en de G-CKUT (serienummer 6655) die in een vorig leven bij het Deense Dancopter (nu NHV) offshore vluchten uitvoerden als respectievelijk OY-HSL en OY-HJP.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *