Bezig met laden...

Logboek

Helikopterschool TORAN wordt TORAN Heli Services & Academy

Helikopterschool TORAN wordt TORAN Heli Services & Academy

Samen met 250 andere genodigden waren we te gast op de presentatie van 'Toran 2.0' aan hun hoofdkantoren op het vliegveld te Wevelgem.

Een nieuwe episode voor één van de oudste namen in het Belgisch helikopterwereldje, TORAN. Deze helikopterschool werd opgericht door Marc Lambert in 1996 te Roeselare. Nu 27 jaar later is de versie 2.0 een feit, met een nieuwe naam: TORAN Heli Services & Academy, en nu actief vanop Wevelgem, Knokke, Oostende, St Truiden, Ranst, Brecht en Meerbeek.      

Met 90 studenten in opleiding is TORAN Heli Services & Academy de grootste helikopterschool van Vlaanderen en wil het verder groeien met respect voor kwaliteit en veiligheid. En veiligheid is in de helikopterwereld geen loos begrip maar een dagelijkse realiteit in de Toran Heli Services & Academy.

Wat is nieuw in de versie 2.0 van het reeds succesvolle TORAN?

 • Digitalisering van alle aspecten van het vliegen wordt voor TORAN 2.0 de toekomst. Met op maat gemaakte apps komen het pilot-vliegboek en reisdagboek in de digitale wereld maar ook boekingen en andere communicatie met TORAN 2.0 verlopen binnenkort helemaal met de snelheid van het internet. 
 • Nu de Toran handboeken van het AOC (Air Operator Certificate) zijn goedgekeurd door DGLV is het nog even afwachten op de certificatie als AOC Wat TORAN de mogelijkheid biedt om als volwaardig luchtvaartbedrijf aan de slag te gaan. Ook hier zal de digitalisering een grote rol spelen.
 • TORAN Heli Services & Academy zal ook zijn afgestudeerde piloten niet vergeten.
  • Bedoeling is om na de opleiding uitstappen, evenementen en meer te creëren voor de helikoptervrienden.
  • TORAN richt ook het TORAN Café op, waar een community van helikoptervrienden zowel fysiek als digitaal samenkomen.
  • Men zal ook vliegroutes publiceren via de maandelijkse nieuwsbrieven waarop iedere liefhebber zich kan abonneren ,die kunnen gedownload worden via Skydemon. De routes kunnen aangevuld worden met extra of eigen ervaringen.
 • TORAN 2.0 kreeg ook een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en de helikopters een nieuw kleurtje (zie foto).
 • En niet vergeten alle schitterende dingen die TORAN in de afgelopen 27 jaar succesvol hebben gemaakt.  

Een nieuwe en veelbelovende wind in het conservatieve helikopterwereldje is leuk meegenomen en we hebben het nieuwe management, Matthias Decleer en Arno Soete dan ook heel veel succes gewenst!

Beeldmateriaal © TORAN

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *