Bezig met laden...

Logboek

Wist je dat er al 1.000 eVTOL ontwerpen zijn?

Wist je dat er al 1.000 eVTOL ontwerpen zijn?

De Vertical Flight Society (VFS), een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van verticaal vliegen, kondigt in een persbericht aan dat het aantal eVTOL's concepten (elektrische verticale start- en landingstoestellen) dat ze volgen in hun World eVTOL Aircraft Directory nu meer dan 1.000 concepten van meer dan 430 ontwerpers heeft bereikt.

De directory maakt deel uit van de VFS Electric VTOL nieuws-website, 's werelds meest uitgebreide online bron over eVTOL-vliegtuigen en -technologie. 

Toen de website in april 2017 werd gelanceerd, waren er in totaal 18 bekende eVTOL-ontwerpen opgenomen. Alle toen genoemde bedrijven of concepten zijn er vandaag de dag nog steeds bij betrokken: Airbus Helicopters, Airbus A3, Aurora Flight Sciences, Bell, Carter Jaunt Aviation Technologies (nu Jaunt Air Mobility), DeLorean Aerospace, Detroit Aircraft (nu ASX), EHang, e- volo (nu Volocopter), Jetpack Aviation (Mayman Aerospace), Joby, Kitty Hawk (nu onderdeel van Wisk), Lilium, Cartivator (nu SkyDrive), Uber (nu onderdeel van Joby), XTI Aviation (nu XTI Aerospace), Zee Aero (nu Wisk) en Workhorse (nu onderdeel van Moog).

De afgelopen zeven jaar zijn er in hoog tempo ontwerpen toegevoegd aan de World eVTOL Aircraft Directory, waarbij in juli 2018 100 gecatalogiseerde concepten, in september 2019 200, in januari 2021 400, in januari 2022 600 en in april 2023 800 waren bereikt. Deze maand werd de 1000ste inzending toegevoegd, het Doroni Aerospace H1-X persoonlijke eVTOL (zie foto en onderstaande video)) met twee zitplaatsen.

Er zijn concepten opgenomen van niet alleen gevestigde lucht- en ruimtevaartbedrijven en startups, maar ook van individuen, universiteiten en overheidsinstanties. De gratis website bevat ook meer dan 950 eVTOL-nieuwsberichten, waaronder ongeveer 400 diepgaande artikelen uit het Vertiflite-magazine van de Society, het toonaangevende tijdschrift over eVTOL- en helikopterontwikkelingen, evenals links naar video-opnamen van conferenties en korte cursussen, en andere bronnen.

Tot de opdracht van de Society behoren ook technologieën die niet op unieke wijze toepasbaar zijn op toestellen met verticale vlucht, waaronder batterij-elektrische, hybride-elektrische en waterstof-elektrische voortstuwingssystemen. Toestellen die gebruik maken van elektrische voortstuwing – inclusief eVTOL en elektrische vliegtuigen met korte of conventionele start en landing (eSTOL en eCTOL) – worden in het algemeen elektrische vliegtuigen of geavanceerde luchtmobiliteitsvliegtuigen (AAM-vliegtuigen) genoemd. 

VFS werd in 1943 opgericht als de American Helicopter Society door de visionairs van de vroege helikopterindustrie, die geloofden dat technologische samenwerking en samenwerking essentieel waren om dit nieuwe type vliegtuig te ondersteunen. Tegenwoordig herhaalt de geschiedenis zich, waarbij VFS een soortgelijke rol speelt bij het vooruit helpen van de hedendaagse revolutionaire elektrische VTOL's.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *