Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Babcock verkoopt zijn offshore helikopter business aan CHC

ALERT: Babcock verkoopt zijn offshore helikopter business aan CHC

Babcock (LSE:BAB) heeft gisteren aangekondigd dat het zijn offshore olie en gas helikopterafdeling gaat verkopen aan de Amerikaanse CHC groep. 

Deze helikopterafdeling is actief in de transfer van olie- en gasarbeiders naar offshore boorplatforms. Naast het hoofdkwartier in het Britse Aberdeen heeft deze Babcock afdeling ook activiteiten in Denemarken en Australië. In deze drie vestigingen samen heeft deze Babcock afdeling 500 medewerkers en 30 helikopters.

De medische-helikopterafdeling van Babcock is niet in de verkoop betrokken.

Verwacht wordt dat de effectieve verkoop zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2021. CHC zal voor deze deal goedkeuring vragen aan de mededingingsautoriteiten in de UK en Australië.

Deze stap van Babcock is niet verwonderlijk. De offshore-helikopter afdeling is een relatief klein en verlieslatend onderdeel van de winstgevende Babcock International groep. De Babcock CEO had in zijn business update op 12 februari 2020 reeds allusie gemaakt op de problemen in de offshore helikopterafdeling. 

Misschien wel verwonderlijk is dat Babcock zijn medische-helikopterafdeling (nog) niet verkoopt; vermoedelijk was CHC hiervoor geen partij. Of moeten we in de komende tijd nog een andere deal verwachten?  

CHC, een grote internationale helikopteroperator, is in maart 2017 uit een Chapter 11 operatie herrezen, waarbij het bijna $1 miljard schulden kon opruimen. Ook CHC ziet de noodzaak in van verdere consolidatie in de helikopterindustrie om deze business terug gezond te maken. Ook NHV CEO, Steffen Bay, in een recent interview, spreekt over de noodzaak van verdere consolidatie in de helikopterindustrie.   

Foto copyrights:  Babcock International

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *