Bezig met laden...

Logboek

Spaanse Politie kijkt naar EHang eVTOL's voor politionele missies

Spaanse Politie kijkt naar EHang eVTOL's voor politionele missies

Het Chinese EHang (Nasdaq: EH) kondigde aan dat het samenwerkt met de Spaanse nationale politie om mogelijke gebruiksscenario's voor AAV's (autonomous aerial vehicles) in nood- en veiligheidsmissies te onderzoeken. Op de persdag van Expodronica op het World Air Traffic Management Congres op de luchthaven Cuatro Vientos Madrid, toonde EHang voor het eerst de EHang 216 passagiersklasse AAV in Spanje.

In deze samenwerking zullen de Spaanse Nationale Politie en EHang, samen met de Polytechnische Universiteit van Valencia, uitzoeken en demonstreren hoe de AAV-technologie het best kan worden gebruikt door middel van proefvluchten en 'use case'-analyse. 

De hoofdcommissaris van de Luchtcomponent van de Spaanse Nationale Politie bevestigde dat de samenwerking met EHang en de UPV een hulp zal zijn bij het bepalen van de mogelijkheden van AAV's voor de politiediensten. Hij denkt dat AAV-technologie de mogelijkheid zal bieden om de capaciteit van de politie in nood- en veiligheidsmissies aanzienlijk te verbeteren. De commissaris ziet mogelijkheden bij brandbestrijding, toegang tot besmette gebieden met nucleaire, radiologische, bacteriologische, chemische of explosierisico's en het landen in besloten, moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen.

Victoria Xiang, de CEO van EHang Spain & LATAM, benadrukte dat samenwerking met de Spaanse Nationale Politie erg belangrijk is voor EHang. “De toepassing van AAV’s in noodsituaties en veiligheidsmissies is een belangrijk inzetgebied voor de AAV's van EHang. Autonome, duurzame en efficiënte mobiliteit stelt de overheid in staat om hun taken op een milieuvriendelijke manier uit te voeren. EHang en de Spaanse nationale politie zullen samenwerken om deze geavanceerde technologie te benutten om de burgers en de samenleving ten goede te komen.”

Foto copyrights: EHang 

Video hieronder toont de laatste ontwikkeling van EHang: de VT-30, en lang afstand passagiers AAV (Autonomous Aerial Vehicle) 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *