Bezig met laden...

Logboek

Airbus wil de CityAirbus NextGen in 2023 de lucht in

Airbus wil de CityAirbus NextGen in 2023 de lucht in

Vorige week konden we de Airbus Summit 2022 in Toulouse virtueel meevolgen. Onder het motto 'Gathering pace towards sustainable aerospace' bracht de Airbus Summit 2022 bedrijfsleiders, partners, journalisten en experts uit de industrie gedurende 2 dagen samen om ideeën uit te wisselen en te debatteren over de klimaatuitdagingen en kansen om onze luchtvaartwereld te transformeren. 

Het onderdeel 'How can UAM (Urban Air Mobility) be a lifesaver' ging dieper in op de mogelijkheden van het gebruik van drones in medische urgentie-missies in stadsomgevingen. In de marge van deze discussie zei Balkiz Sarihan, Airbus Head of UAM Strategy Execution & Partnerships, dat Airbus plant om eind volgend jaar de testvluchten te starten met de CiyAirbus NextGen. 

Balkiz Sarihan, hoofd van de UAM Strategie van Airbus benadrukte dat:

  • Airbus geen deel wil uitmaken van de exploitatie van de drones (net als ze dit niet doet bij vliegtuigen of helikopters)
  • Het drone-project volledig intern gefinancierd wordt en er van externe investeringen geen sprake is
  • Airbus zijn CityAirbus NextGen slechts op de markt zal brengen als het toestel klaar is.

Dit was nauwelijks een bedekte kritiek op de tientallen drone-ontwikkelaars die op deze drie aspecten veel aankondigingen doen die uiteindelijk met het toestel op zich weinig te maken hebben.

Ze bevestigde ook dat Airbus de certificatie van de CityAirbus NextGen in de categorie eVTOL voorbereid met EASA, CAA en FAA.

Het werkt dan ook samen met deze autoriteiten om een correct certificeringsprogramma te ontwikkelen. Volgens haar interne planning zal de CityAirbus NextGen tegen eind 2025 gecertificeerd zijn.

 

Foto's & video © Airbus

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *