Bezig met laden...

Logboek

Robinson engageert zich in de European Helicopter Association

Robinson engageert zich in de European Helicopter Association

EHA, de European Helicopter Association, maakte bekend dat Robinson Helicopters Company een volwaardig lid wordt van de Europese helikopter beroepsvereniging.

Directeur Steve Turnour, certificatiedirecteur van Robinson Helicopter Company, gaf aan dat Robinson door dit lidmaatschap zich nauwer wil betrekken bij de Europese helikopterwereld. Robinson verkoopt een groot deel van zijn helikopters in Europa en was via klanten en dealers tot op heden onrechtstreeks betrokken bij de Europese helikopterindustrie maar wil nu ook rechtstreeks betrokken zijn.

In plaats van te reageren op Europese regelgeving in verband met helikopters, als deze genomen zijn wil Robinson via EHA ook anticiperen op mogelijke beslissingen om deze eventueel te kunnen adviseren en bijsturen waar nodig. Het is nodig dat de stem van de Europese Robinson-klanten op tijd gehoord word, aldus Steve Turnour. 

Ook andere helikopterfabrikanten als Airbus, Bell, Safran, Kopter en Leonardo zijn al lid van de EHA. 

EHA heeft 500 leden waaronder helikopteroperatoren, fabrikanten, nationale helikopterverenigingen en andere helikopterspecialisten. Het is de gespekspartner van ICAO, de Europese Commissie en het Europees Parlement. In deze contacten werkt EHA om de belangen van de helikopterindustrie te vrijwaren en de veiligheid van de helikopterwereld te bevorderen.

Het was meer dan tijd dat Robinson in zijn belangrijkste exportmarkt, Europa, ook betrokken geraakte in de regelgeving rond alle aspecten van de helikopter. Teveel beslissingen worden genomen op basis van noden en interesses van grote helikopters en hun fabrikanten. Hopelijk kan Robinson nu ook de stem van de kleine helikopter vertolken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *