Bezig met laden...

Logboek

Loft Dynamics opent eerste VR Flight Sim Hub in Noord-Amerika

Loft Dynamics opent eerste VR Flight Sim Hub in Noord-Amerika

Loft Dynamics (voorheen VRM Zwitserland), leider op het gebied van VR (virtual reality) vluchtsimulatie-apparatuur voor helikopterpiloten, heeft vorige week de opening aangekondigd van zijn eerste 'Virtual Reality Flight Simulation Hub' en zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor, gelegen op de Santa Monica Municipal Airport (SMO).

De hub beschikt over het Airbus H125 VR Flight Simulation Training Device (FSTD), dat de voordelen van VR-technologie voor de opleiding van helikopterpiloten kan demonstreren op een moment waar de luchtvaartindustrie kampt met een tekort aan opgeleide piloten. Het mondiale tekort aan piloten dreigt groot te worden en we zullen wereldwijd in de komende twintig jaar ruim 600.000 nieuwe piloten nodig hebben - gelukkig niet allemaal helikoterpiloten.

Bestaande trainingsoplossingen, waaronder traditionele full-motion simulators, blijven onbetaalbaar voor de pilotenopleiding en zijn beperkt tot geselecteerde grote trainingscentra die deze kunnen huisvesten en betalen. Door de kracht van VR-technologie te benutten, leveren de full-motion FSTD's van Loft Dynamics een vergelijkbare of betere pilotentraining tegen een twintigste van de kosten en een tiende van de oppervlakte van 'oudere' generatie simulatoren. Loft Dynamics en zijn VR-simulator krijgen brede acceptatie onder piloten om de volgende generatie ervaren piloten te vormen.

"We erkenden een onvervulde vraag om onze technologie persoonlijk te ervaren in de VS. Het creëren van een fysieke hub werd de voor de hand liggende oplossing, waardoor het toegankelijker werd om met onze VR-sim te vliegen, een reeks manoeuvres te oefenen en de kracht van VR-technologie hierin volledig te begrijpen”, zegt Fabi Riesen, oprichter en CEO van Loft Dynamics. 

Loft Dynamics maakte ook bekend dat de LAPD Air Support Division, de grootste gemeentelijke luchtpolitiedienst ter wereld, tot de aankoop van de H125 VR FSTD van Loft Dynamics heeft beslist.

"Het is voor elke piloot tegenwoordig een ongelooflijke uitdaging om realistisch te trainen voor de gevaarlijke manoeuvres en diverse scenario's waarin we vliegen. De VR-sims van Loft Dynamics maken gebruik van cloudgebaseerde software, waardoor we regelmatig nieuwe en toepasbare trainingsscenario's kunnen toevoegen. Bovendien repliceert de full-motion-technologie van de VR-sim nauwkeurig de beweging van een helikopter tijdens de vlucht, terwijl de visuele technologie uitdagende vliegomstandigheden nauwkeurig simuleert in een realistische 3D-weergave." aldus Kevin Gallagher, hoofdpiloot, politie van Los Angeles, afdeling luchtsteun.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *