Bezig met laden...

Logboek

EHang stapt in het Ambular project, de vliegende ambulance - Uitnodiging

EHang stapt in het Ambular project, de vliegende ambulance - Uitnodiging

EHang, een van de wereldleiders in de eVTOL industrie, heeft vandaag aangekondigd dat het geselecteerd werd om deel te nemen aan het Ambular project.

Ambular is een internationaal project ondersteund door de ICAO ( International Civil Aviation Organization) met de bedoeling een vliegende ambulance te ontwikkelen voor zeer urgentie medische tussenkomsten. Het project wil ook het potentieel van de eVTOL's ontwikkelen en bekend maken.

In een ICAO studie over de toekomst van de luchtvaart in 2017 werd duidelijk dat er mogelijkheden waren voor het gebruik van AAV's (autonomous aerial vehicle) voor supersnel medisch transport. 

EHang werd geselecteerd in het Ambular project voor de ontwikkeling van de hardware (zoals de rotoren en de motoren), en zal dus het onderzoek en de ontwikkeling van de aandrijving voor zijn rekening nemen. Er wordt ook verwacht dat EHang zijn kennis en ervaring met het gebruik van AAV's in het project zal inbrengen en daardoor de tijdslijn aanzienlijk kan reduceren.

De EHang 216 deed reeds dienst in China gedurende de recente Covid-19 uitbraak voor het transport van medische cargo en medisch personeel.

Lees hier ook een zeer interessant artikel over het project Ambular.

ICAO nodigt ons uit om deel te nemen aan een webinar over het Ambular project. De webinar gaat tweemaal door morgen woensdag 26 augustus, eerst om 0900 EDT (= 03:00u Benelux tijd) en om 2100 EDT (=15:00u Benelux tijd). Je kunt je gratis inschrijven voor de webinar

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *