Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky positioneert zich nu ook voor het Britse NMH programma

Sikorsky positioneert zich nu ook voor het Britse NMH programma

Naast Leonardo en Airbus Helicopters is nu ook Sikorsky zich actief aan het promoten om de 35 helikopters van het NMH programma te mogen leveren.

In een eerder artikel schreven we reeds over de intense strijd tussen beide Europese helikopterfabrikanten om het order binnen te halen. Beiden hebben reeds toegezegd om de helikopters in de UK te gaan bouwen en daarbovenop Britse toeleveranciers in het project te betrekken. Daardoor waren de kansen van Bell, met de nieuwe Bell 525M, en van Sikorsky, met de UH-60 Black Hawk bijna onbestaande.

Sikorsky liet nu doorschermeren dat zij bij een eventuele bestelling ook belangrijke economische compensatie's in het vooruitzicht stellen. Dit zou kunnen inhouden dat Sikorsky, zoals eerder gebeurde in de Westland-periode, haar helikopters laat bouwen in Yeovil, de huidige Leonardo fabriek. De internationale variantes van de Black Hawk worden weliswaar in Polen gebouwd bij de Sikorsky dochter PZL Mielec maar Sikorsky broedt blijkbaar op een oplossing waarbij een grote rol zou zijn weggelegd voor de Britse economie en die de concurrentie zou kunnen weerstaan van beide Europese helikopterfabrikanten.

Ondertussen is het wel wachten op het vrijgeven van de juiste specificatie's door de Britse Defensie. Het zou ook kunnen dat de Britten naast de technisch-militaire specificatie's reeds in het beginstadium voorwaarden zullen stellen met betrekking tot kennisoverdracht en assemblage waaraan bepaalde spelers niet kunnen of willen aan voldoen. De Britten zijn, na de Brexit, niet meer gebonden aan de spelregels van de Europese Unie en kunnen nu hun eigen spelregels bepalen voor dit programma.

Het NMH-programma laat blijkbaar niemand onberoerd en de laatste kaarten liggen duidelijk nog niet op tafel. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *