Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters in vol ornaat naar de Dubai Airshow

Russian Helicopters in vol ornaat naar de Dubai Airshow

Het is een drukke tijd voor helikopterfabrikanten. Volgende week gaat zowel de European Rotors beurs in Keulen als de Dubai Airshow door. Maar Russian Helicopters laat de European Rotors beurs links liggen en gaat in vol ornaat naar de Dubai Airshow. 

Russian Helicopters brengt zes helikopters mee naar de Dubai Airshow 2021. Ze zullen worden gepresenteerd op de statische display en in het vluchtprogramma van de airshow. Bezoekers krijgen de gelegenheid om kennis te maken met de lichte multifunctionele helikopters Ka-226T Climber en Ansat (2x), de gevechtshelikopters Ka-52 en Mi-28NE, evenals de multifunctionele zware Mi-171A2.

 

Mi-28NE en de Ka-52

Een van de belangrijkste nieuwigheden van de Dubai Airshow 2021 is de internationale première van de Mi-28NE gevechtshelikopter (foto rechtsboven). Nooit is deze "Night Hunter"-modificatie op buitenlandse tentoonstellingen gedemonstreerd. Een andere moderne Russische gevechtshelikopter, de Ka-52 (foto links), neemt voor het eerst deel aan de Dubai Airshow.

Op de beurs zullen Mi-28NE en Ka-52 een vliegprogramma demonstreren met elementen van complexe aerobatics, die worden gebruikt in echte luchtgevechtsmanoeuvres. Deze nieuwe generatie gevechtshelikopters zijn ontworpen om tanks, gepantserde en ongepantserde voertuigen, mankracht en vijandelijke helikopters op elk moment van de dag in alle weersomstandigheden te vernietigen.

 

Ka-226T Climber

Dubai Airshow 2021 presenteert nog een debutant: de gemoderniseerde lichte helikopter Ka-226T Climber, die ook voor het eerst in het buitenland wordt getoond. Dit jaar ging deze in première op de MAKS-2021 vliegshow in Moskou. De verbeterde Ka-226T heeft in vergelijking met de vorige modellen verbeterde vlucht- en technische kenmerken. De vliegsnelheid is verhoogd, het gewicht is verlaagd en de actieradius is vergroot.

De Ka-226T Climber onderscheidt zich door zijn lage trillingsniveau, gemak en eenvoud van bediening, vermogen om op te stijgen en te landen op locaties met minimale afmetingen en hoge zweefnauwkeurigheid, zelfs wanneer de externe ophanging wordt belast. Een van de belangrijkste kenmerken van de Ka-226T Climber is zijn aanpassingsvermogen voor vluchten op grote hoogte.

 

Mi-171A2

Dubai Airshow 2021 wordt ook het platform voor het debuut van de zware multifunctionele Mi-171A2 in het Midden-Oosten. Potentiële klanten uit de VAE en andere landen in de regio krijgen de kans om kennis te maken met deze helikopter, uitgerust met een luxe cabine. Het toestel die op de tentoonstelling wordt gepresenteerd, zal aan het einde van de vliegshow worden overgedragen aan de eerste operator van Mi-171A2 uit de VAE.

De Mi-171A2-helikopter belichaamde alleen topkwaliteiten van machines van het type Mi-8/17, rekening houdend met de prestaties van moderne vliegtuigbouwtechnologieën. Mi-171A2 verschilt van de vorige modificaties door krachtigere en efficiëntere motoren, hoofdrotor met composietbladen met verbeterde aerodynamica, X-vormige staartrotor, fundamenteel nieuwe elektronische apparatuur en een verbeterd automatisch regelsysteem. Mi-171A2 kan effectief worden gebruikt op grote hoogte, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen.

 

Ansat

De lichte multifunctionele Ansat-helikopter wordt op de Dubai Airshow 2021 in twee uitvoeringen gepresenteerd. De eerste is uitgerust met een medische module en zal deelnemen aan het vliegprogramma van de airshow, met hoge vlucht- en technische kenmerken die manoeuvreren in de beperkte ruimte mogelijk maken, wat vooral belangrijk is bij het uitvoeren van sanitaire luchtvaarttaken in de omstandigheden van dichte stedelijke ontwikkeling. De tweede modificatie die op de vliegshow wordt gedemonstreerd, is een luxe Ansat Aurus, die een VIP-cabine heeft die is ontworpen in overeenstemming met de merkstijl van Aurus. De helikopter zal worden tentoongesteld als onderdeel van een gezamenlijke expositie van het merk Aurus op Dubai Aishow 2021.

Ansat is uitgerust met twee motoren en kan worden gebruikt voor passagiers- en VIP-vervoer, vrachtaflevering, milieumonitoring en ook als EMS helikopter. De tests op grote hoogte van het toestel zijn voltooid, wat bevestigt dat de helikopter in bergachtig terrein kan opereren op hoogtes tot 3.500 meter. De helikopter is inzetbaar bij temperaturen van -45 tot +50 graden Celsius.

Een knappe line-up van Russian Helicopters, die uitzonderlijk voor een beurs buiten Rusland. 

Foto's copyrights: Russian Helicopters 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *