Bezig met laden...

Logboek

Pacific koopt 100 Japanse eVTOL's van SkyDrive

Pacific koopt 100 Japanse eVTOL's van SkyDrive

SkyDrive, een Japanse fabrikant van eVTOL en Pacific Group, leider op het gebied van hernieuwbare energie en investeringspromotie met internationale fondsen in Vietnam hebben aangekondigd dat ze een MoU (Memory of Understading) hebben ondertekend. Ze hebben overeenstemming bereikt over een pre-order van 10 van SkyDrive SD-05 alsmede een voorwaardelijke pre-orderoptie tot 90 eVOL's.

De aanzienlijke verkeersopstoppingen vinden dagelijks plaats en zijn een zwaar maatschappelijk probleem in Vietnam. SkyDrive en Pacific Group zullen samenwerken om de mogelijke gebruiksoplossingen voor de eVTOL te evalueren. Ze zullen ook andere commerciële mogelijkheden evalueren, zoals vertiports, route- en netwerkplanning, infrastructuurvereisten en ecosystemen met spelers die een rol willen spelen bij het lanceren van nieuwe mobiliteitsoplossingen in Vietnam.

“De regering van Vietnam heeft zich op COP26 gecommitteerd om tegen 2050 net zero uitstoot te bereiken. Verschillende bedrijven en plaatsen in Vietnam neigen naar emissievrij energieverbruik en emissievrij transport is de komende tijd een must.”, aldus Le Ngoc Anh Minh, president van Pacific Group. 

Over SD-05
De SD-05 is een tweezits, elektrisch aangedreven compacte VTOL (verticale start- en landing). Bediend door een bestuurder-piloot, wordt de vluchtstabiliteit verzekerd met behulp van een computergestuurd vluchtsysteem. SkyDrive ontwikkelt eVTOL's met het oog op het realiseren van een wereld waarin ze in het dagelijks leven worden gebruikt voor stedelijke luchtmobiliteit, net zoals auto's worden gebruikt voor dagelijks vervoer over land.

SkyDrive is bezig met het verkrijgen van een typecertificaat voor de SD-05 van het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT), en is de eerste in Japan. Het bedrijf werkt aan het initiëren van praktisch gebruik van vliegende 'auto's' tijdens de Wereldtentoonstelling in Osaka, Kansai, gepland voor 2025 in Japan. De SD-05 is ontworpen om tot ca. 10 km ver te vliegen aan een maximale kruissnelheid is 100 km/u. Ontwerp en specificaties zijn echter onderhevig aan verandering en de voortgang van de ontwerpontwikkeling.

De vrachtdrones van het bedrijf, SkyLift, die ladingen tot 30 kg kunnen vervoeren, worden momenteel gebruikt op werklocaties in afgelegen bergachtige gebieden in Japan. SkyDrive streeft ernaar om in 2025 een dienst met vliegende auto's te lanceren in de omgeving van de baai van Osaka. Het hoofdkantoor van SkyDrive is gevestigd in Toyota City, Aichi.

Klik hier voor meer info over de SkyDrive SD-05

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *