Bezig met laden...

Logboek

Porsche vraagt patent aan voor eVTOL

Porsche vraagt patent aan voor eVTOL

Mercedes, Audi, Hyundai zijn reeds actief zijn in de eVTOL wereld en we weten intussen aan welke projecten ze werken of hun bijdrage leveren. Van Porsche was dit niet zo duidelijk. 

In maart 2018 kregen we de eerste indicatie's dat Porsche een private eVTOL aan het ontwikkelen was. In oktober 2019 werd het duidelijk dat Porsche samen met Boeing werkte aan een 'premium auto/eVTOL'. 

We vonden nu de publicatie van een patent op naam van Porsche voor een volledig elektrische VTOL stadstaxi. Het is niet uit te maken of de ontwikkeling het resultaat is van de samenwerking tussen Porsche en Boeing of het resultaat is van enkel het Porsche-team.

Het toestel wordt aangedreven door 4 'ventilatoren' waarvan twee instelbaar zijn en blijkbaar aangepast kunnen worden aan de aard van de vlucht. Het is een autonoom vliegend toestel maar kan manueel door een gecertificeerde piloot worden gevlogen. De beschrijving noch de tekeningen tonen een combinatie met een auto, het is een zuivere eVTOL. De ingebouwde batterijen van de eVTOL zijn uitgevoerd op hoge spanning om de tijdsduur bij het laden te beperken.

Je kunt de patentaanvraag met de tekeningen hier bekijken (ref US 2020/0010209 A1 - 09-01-2020) en hier (ref US 2020/0009974 A1 - 09-01-2020).

Het is meer en meer duidelijk dat ook de autobouwers zich inwerken in de eVTOL technologie en om klaar te zijn mocht deze technologie binnen een aantal jaren de auto deels gaan verdringen. Dit Porsche patent is geen eVTOL die we snel gaan zien vliegen maar eerder het verzamelen van kennis en ervaring om op het gepaste moment te gebruiken.

Het samengaan van Porsche en Boeing voor een combinatie auto/VTOL moeten we ook zien in deze strategie. Porsche ziet dat er zich een embrionale markt aan het ontwikkelen is voor een high-end auto / eVTOL combinatie en wil klaar zijn als dit zich zal realiseren. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *