Bezig met laden...

Logboek

Upgrade Nederlandse Cougars door Airbus is gestart

Upgrade Nederlandse Cougars door Airbus is gestart

In september 2021 hebben het Nederlandse Ministerie van Defensie en Airbus Helicopters in het kader van het 'Life Extension'-programma een contract ondertekend voor de upgrade van 12 Cougar AS532 U2-helikopters, voor:

  • Een lijst van aanpassingen waaronder een nieuwe glazen cockpit voor toestel- en missiebeheer, een nieuw Radio Com-systeem dat voldoet aan de nieuwste NAVO-normen en aanvullende bepalingen voor tactische operaties
  • Certificering van de upgrade-modificatie
  • Trainingsdiensten voor piloten en technici
  • Levering van reserveonderdelen.

Volgens de voorwaarden van het contract zullen de eerste twee Cougar-upgrades worden uitgevoerd bij Airbus Helicopters in Frankrijk en de tien volgende bij Airbus Helicopters in Roemenië.

De eerste Cougar helikopter van het DHC, die reeds 25 jaar in de Koninklijke Luchtmacht dienst doet, landde eind juni 2022 op de luchthaven van Marignane-Provence (Frankrijk). Hiermede is het upgrade-programma daadwerkelijk gestart. 

Dit contract dient om de vloot van de Koninklijke Luchtmacht Cougar AS532 U2 de komende 10 jaar volgens de laatste operationele standaard te houden.

In de Nederlandse Defensienota 2022 werd beslist om de Cougar-transporthelikopters na deze termijn te vervangen door ‘Medium Utility Helicopters’, die speciale operaties op land en op zee kunnen ondersteunen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *