Bezig met laden...

Logboek

Eerste NH-90 SAR geleverd aan Spanje

Eerste NH-90 SAR geleverd aan Spanje

Vanuit de Airbus Helicopters fabriek in het Spaanse Albacete, is de eerste SAR (search & rescue) en CSAR (combat search & rescue) NH-90 helikopter uitgeleverd voor de Spaanse luchtmacht. 

Het is de eerste van een vloot van 12 NH-90 helikopters die de verouderde vloot van Airbus AS332 Super Puma's zal vervangen. De nieuwe SAR / CSAR helikopters zullen worden gebaseerd in Cuatro Vientos, nabij Madrid.

In het totaal heeft Spanje 45 NH-90 besteld in de TTH versie (tactical transport version). Dertien zijn reeds geleverd aan de Spaanse FAMET (Army Airmobile Force) voor de Maneuver III Bataljon in Agoncillo.

De Spaanse NH-90 is uitgerust met next-generation General Electric CT7 8F5 turbines, een speciaal communicatie systeem en een electronic warfare systeem van hey Spaanse Indra.

Naast de Spaanse helikopters bouwt Airbus Helicopters Spanje onderdelen van de romp van andere NH-90 helikopters en ontwikkelt NH-90 avionics software, maar de toekomst van de Airbus Helicopters fabriek in Albacete is onzeker na dit order.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *