Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

In de afgelopen week was er weer beweging in de luchtvaartregisters van Nederland en Belgie.

In Nederland werd de derde politiehelikopter Leonardo AW139 in het register opgenomen. Het toestel werd op 10 Januari 2018 besteld. Het kreeg de callsign PH-PXX en zal worden ingezet als Police24 met roepnaam Z8024. Het toestel kwam afgelopen vrijdag aan op Schiphol. Foto copyright Fabrizio Capenti.

De Politie heeft reeds twee Leonardo AW139 helikopters, de PH-PXY en de PH-PXZ beiden uit 2009.
 

In Belgie werd de OO-VET, een Robinson R44 Raven 2, in het register opgenomen. Het toestel is eigendom van de firma Roecuir en was voorheen ingeschreven in Duitsland als D-HALH en vloog daar bij Air Lloyd in Duitsland.

Nog in Belgie werd ook de OO-HSA ingeschreven. Het is een Airbus Helicopters Aerospatiale 355F1 Ecureuil 2. Het toestel was voorheen ingeschreven als 3B-NZG, F-WQDI, F-OVFB en laast als F-OLEG.  Deze helikopter werd nog maar op 15/03/18 officieel ingeschreven op het Franse luchtvaartregister op naam van de firma Corail Helicopteres (Reunion - Mauritius) en werd al op datum van 27/11/18 afgeschreven met vermelding dat het werd geëxporteerd naar België. Het toestel is eigendom van Heli Service Belgium nv te Sint-Pieters-Leeuw.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *