Bezig met laden...

Logboek

Spanje koopt 40 Airbus helikopters om tewerkstelling te vrijwaren

Spanje koopt 40 Airbus helikopters om tewerkstelling te vrijwaren

De kogel is door de kerk. De deal van vorig jaar tussen de Spaanse premier Pedro Sanchez en de CEO van de Airbus Groep, Guillaume Faury (zie foto links) is nu finaal door de Spaanse regering goedgekeurd. De Spaanse regering is voor 4% eigenaar van Airbus.

De deal voorzag in bestellingen voor militaire Airbus helikopters en vliegtuigen door Spanje terwijl Airbus zou zorgen om de tewerkstelling in de fabriek van Albacete maximaal te behouden. De regering heeft nu bestellingen geplaatst bij Airbus voor een totaal van €3,575 miljard voor de periode 2021 tot 2027. 

Airbus Helicopters krijgt drie bestellingen. De eerste gaat over 18 Airbus Helicopters H135 voor het leger. Deze helikopters zullen ingezet worden als trainingshelikopters. Het tweede order betreft ook 18 Airbus H135 helikopters en deze gaan naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en worden ingezet als politiehelikopters. Spanje neemt ook een optie op 23 extra helikopters van het type H135.

Het derde order betreft 4 Airbus H160 helikopters en deze zijn bestemd voor de Spaanse Guardia Civil. De Guardia Civil is een Spaanse politie-eenheid met zowel burger- als politietaken. Airbus Helicopters in Albacete (Spanje) zal ook betrokken worden bij de ontwikkeling van de politie-versie van de H160.

De 40 bestelde helikopters zullen een bestaande vloot van helikopters vervangen die elk meer dan 40 jaar oud zijn.

Airbus Helicopters heeft naast de tewerkstellingsgarantie ook toegezegd om in Albacete een Logistieke Hub te bouwen met een potentieel voor extra tewerkstelling.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *