Bezig met laden...

Logboek

Kort: Eerste MR-60 India - US Senaat & extra geld voor FLRAA

Kort: Eerste MR-60 India - US Senaat & extra geld voor FLRAA

India krijgt eerste Sikorsky MH-60R marinehelikopters

De eerste twee Sikorsky MH-60 "Romeo" helikopters uit een bestelling van 24 zijn aangekomen op de Naval Air Enclave, Cochin International Airport. De helikopters, gecontracteerd via het US Foreign Military Sales (FMS)-programma, zullen binnen twee weken worden geassembleerd en gevlogen, waarna een formele test wordt verwacht. Een derde casco wordt eind augustus opgeleverd. Tegen eind 2025 moeten de 24 helikopters geleverd zijn. 

In een separate deal zullen de Romeo helikopters worden uitgerust met een wapenarsenaal bestaande uit: Mk 54-torpedo's, Hellfire-raketten en Advance Precision Kill Weapon System-raketten. (zie video onderaan)

De Indiase Marine begon vorig jaar met de training van haar piloten en technici die zal duren tot midden volgend jaar. 

Foto's © Indian Marine

 

Extra funding voor US FLRAA project

We volgen in deze rubriek het FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) van de Amerikaans Defensie waar naar de opvolger wordt gezocht voor de Sikorsky UH-60 Black Hawk. De US Army heeft 2.275 Black Hawk helikopters in dienst, die over de komende decennia allemaal moeten worden vervangen.

De belangrijke Defensiecommissie van de Senaat wil Defensie extra geld geven om door te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe helikopter. Bell Textron en een Sikorsky-Boeing-team zijn de twee laatste kandidaten en strijden nu tegen elkaar voor het FLRAA-contract. 

De Defensiecommissie stelde in een rapport bij haar versie van de 'algemene wet op de landsverdediging' van het fiscale jaar 2023 voor, om $ 23 miljoen extra aan onderzoeks- en ontwikkelingsfinanciering toe te voegen aan de $ 1,2 miljard die het leger had gevraagd aan geavanceerde ontwikkelingsfondsen voor de toekomstige langeafstandsaanvalsvliegtuigen.

"De commissie erkent deze kritieke overgangsperiode in het vervangprogramma", stelt het rapport. De commissie wil met deze fondsen "het momentum van het programma behouden door langlopende materialen en snelle systeemprototyping te financieren."

Onduidelijk is waarom de Amerikaanse Senaat deze extra fondsen nu wil toekennen boven de publieke vraag van Defensie; vermoedelijk is er ergens een onderdeel van het programma welke niet publiek wordt gemaakt. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *