Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters presenteert 3 nieuwigheden op de Maks 2019

Russian Helicopters presenteert 3 nieuwigheden op de Maks 2019

Russian Helicopters heeft op de Russische MAKS-2019 Air Show drie nieuwigheden gepresenteerd. 

Naar jaarlijkse gewoonte gaat van 27 Augustus tot 1 September op de Internationale Luchthaven van Zhukovsky (op 35 km van Moskou) de MAKS-airshow door. Met Russian Helicopters als strategische partner van de Show en de Russische regering als sponsor is dit een jaarlijks hoogtepunt voor de Russische luchtvaartindustrie.

Dit jaar heeft Russian Helicopters (onderdeel van de staatsholding Rostec) niet minder dan drie nieuwe burgerhelikopters aan het publiek voorgesteld. De medium helikopter Ka-62, de eerste Mi-38 helikopter uit de serieproductie en een lichtgewicht Ansat, met VIP cabine in Aurus brand.

  • De medium Ka-62 maakt zijn debuut op de MAKS. De helikopter is deel van de static en zal ook deel uitmaken van de airshow met de volledige line-up van Russian Helicopters. Het toestel zal individueel een aantal aerobatics maken. De Ka-62 maakte in 2016 zijn maidenvlucht. De helikopter heeft heelwat onderdelen uit composiet materialen. 
  • Ook de eerste serie-geproduceerde Mi-38 burgerhelikopter is van de partij op de MAKS. De versie van de Mi-38 met VIP cabine kan 11 passagiers vliegen terwijl de standaard transportversie tot 30 passagiers kan vervoeren. Deze nieuwe helikopter heeft een vluchtbereik van 1.200 kilometers.
  • Een andere nieuwigheid is de Ansat Aurus helikopter. Deze speciale versie van de Ansat werd mede ontwikkeld door experts van de NAMI (Central Scientific Research Automobile and Automotive Engines Institute). Het interieur lijkt op dat van de Aurus, de Rolls Royce van Rusland. 
  • Naast deze nieuwigheden toont Russian Helicopters ook de nieuwe VRT500 lichte mono-turbine en de onbemande VRT300 helikopter.

Verder toont Russian Helicopter zijn ganse line-up met militaire en burgerhelikopters. Zo zullen de Mi-26T2V, de zwaarste helikopter ter wereld, de Mi-38T, de Mi-38T, de Mi-171A2, de Mi-17V-5, de Mi-24P, de Mi-35M, de Ka-52 Alligator, de Ansat en de Ka-226T worden getoond. Ook de Ka-52K helikopter en een export versie van de "Night Hunter" Mi-28NE zijn te zien. De Ka-32A11BC helikopter zal een demo brandbestrijdingsvlucht maken. 

Russian Helicopters toont hiermede haar veelzijdigheid en haar breed productprogramma. Russian Helicopters is een staatsonderneming waarin alle Russische helikopterbedrijven zijn ondergebracht.  

In de marge van de MAKS 2019 bevestigde Andrey Shibitov, directeur Innovatie van Russian Helicopters, dat zijn bedrijf een nieuwe aanvalshelikopter aan het ontwerpen is. In dit ontwerp zullen volgens Shibitow, nieuwe technologieen en composiet materiaal worden gebruikt. Hij wilde verder geen informatie noch timing vrijgeven.

Foto copyrights: Russian Helicopters

Video: MI-28NM, de moderne aanvalshelikopter

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *