Bezig met laden...

Logboek

Amerikaans leger krijgt Apache AH-64E V6.0 upgrade en wil vliegen tot 2060

Amerikaans leger krijgt Apache AH-64E V6.0 upgrade en wil vliegen tot 2060

Als alles volgens de planning verloopt krijgt het Amerikaans leger vanaf Augustus 2020 nieuwe Apaches AH-64E hardware versie 6 met aangepaste software

In deze nieuwe versie krijgt de Apache naast een aantal andere updates specifieke mogelijkheden voor marineopdrachten. Zo is de AN/APG-78 Longbow Fire Control Radar in versie geoptimaliseerd voor het jagen en bestoken van schepen. De radar is speciaal aangepast om schepen, in allerlei situaties op zee, te identificeren en op de display van de piloot voor te stellen. Een dergelijke onderschepping van een schip door de radar van de Apache kan nu reeds gebeuren vanop 16 km afstand.

Een bekend probleem (en dat was ook zo het geval bij de eerste NH-90 helikopters van het Nederlands leger) bij helikopters die marinemissies vliegen, is het feit dat bepaalde helikopteronderdelen zeer gevoelig zijn aan corrosie door het agressieve zeewater. Bij de Apache AH-64E V6 werd hiermede rekening gehouden en kreeg deze een volledige anti-corrosieve behandeling. 

Het Amerikaans leger heeft reeds 500 helikopters van het type Apache Ah-64E die een upgrade kunnen krijgen naar versie 6. Het type AH-64D kan enkel een upgrade krijgen na een ombouw naar het type E. 

Na de upgrades plant de US Army om de Apaches AH-64E V6 in dienst te houden tot 2060.

De exacte lijst van de vernieuwingen in hardwareversie 6 en de aangepast software kun je hier bekijken

De Nederlandse Apaches kwamen in dienst in 2002 en zullen na ongeveer 20 jaar dienst vanaf 2021 worden omgebouwd van versie AH-64D Block II naar E. De eerste omgebouwde Apaches AH-64E zal midden 2022 terug in dienst worden genomen. Met de modernisatie zullen de Apaches weer vele jaren ten dienste staan van de troepen.

Deze upgrade van AH-64D Block II naar de AH-64E versie is tamelijk ingrijpend en vernieuwt een groot aantal cruciale onderdelen:

  • verbeterde digitale connectiviteit 
  • joint tactical radio system (JTRS),
  • sterkere General Electric T700-GE-701D turbines met versterkte transmissie
  • controle van unmanned aerial vehicles (UAVs),
  • nieuwe composiet rotor bladen,
  • instrument flight rules (IFR),
  • verbeterde landingsgestel,
  • AH-64E heeft self-diagnostic abilities,
  • Link-16 data linking,
  • verbeterde Longbow radar.
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *