Bezig met laden...

Logboek

MAKS-2021 International Aviation Show sloot gisteren zijn deuren

MAKS-2021 International Aviation Show sloot gisteren zijn deuren

De MAKS-2021 is veruit de belangrijkste luchtvaartbeurs in Oost-Europa. Dit jaar werd de beurs geopend door de Russische president V. Poetin. Naast de traditionele beurs, waar zowat 40.000 bezoekers kwamen, was er ook de virtuele beurs waar 400.000 bezoekers werden geregistreerd.

Russian Helicopters was dit jaar in volle sterkte present.  Op de beurs toonde Russian de Ka-32A11M, de Ansat-M en het prototype van de Mi-171A3 en de onbemande VRT300. Russian kon een aantal belangrijke orders optekenen.

 

UTair koopt 50 Mi-8AMT helikopters

Operator UTair Helicopters Services gaat zijn bestaande helikoptervloot vernieuwen en bestelde bij Russian Helicopters niet minder dan 50 helikopters van het type Mi-8AMT. Deze 12 ton transporthelikopter is uitgerust met twee Klimov TV3-117VM turboshaft motoren met een vermogen van 1.105 pk elk.  

 

Gazprombank wordt lanceringsklant voor de nieuwe Ka-62 helikopter

Gazprombank Leasing word de lanceringklant voor de nieuwste Russische helikopter en kan helikopters van de eerste serie verwachten. De Ka-62 helikopters worden geproduceerd in Primorye, bij de AAK ''Progress'', een onderdeel van ''Russian Helicopters'' Holding. Gazprombank koopt drie Ka-62 helikopters die in 2022 zullen worden geleverd. Momenteel ondergaat de Ka-62-helikopter een uitgebreid vliegtestprogramma en tegen het einde van dit jaar wordt de certificering verwacht. 

Het vliegbereik van de nieuwe Ka-62 is 700 km, de maximale snelheid is 310 km/u. Het maximale gewicht van de starthelikopter is 6 800 kg, capaciteit - 15 passagiers. De Ka-62 kan ook 2 ton vracht in de cabine vervoeren en tot 2,5 ton op de externe sling. Er kan ook een reddingslier en/of een medische module worden geïnstalleerd. Het is niet bekend wie de eindgebruiker zal zijn voor deze lease-helikopters.

 

Gazprom koopt Russian Helicopters Mi-171A3 offshore helikopters

Vitaly Markelov, plaatsvervangend voorzitter van Gazprom en Andrey Boginsky, CEO  van Russian Helicopters ondertekenden een strategische samenwerkingsovereenkomst voor de levering van gecertificeerde Mi-171A3 helikopters.

De Mi-171A3 is de eerste in Rusland ontworpen en geproduceerde helikopter die bedoeld is voor offshore operaties (vervoer van passagiers en vracht over zee). Deze helikopter is ontworpen volgens de normen van de International Association of Oil and Gas Producers (IOGP).

De 13 ton Mi-171A3 helikopter voldoet aan de verhoogde veiligheidseisen voor vluchten over zee. De Mi-171A3 is uitgerust met een noodbestendig brandstofsysteem, een automatisch geactiveerd noodlandingssysteem en externe reddingsvlotten. Mi-171A3 heeft een geïntegreerd vlucht- en navigatiesysteem voor de moeilijkste weersomstandigheden - een "glazen cockpit" met digitale navigatieapparatuur.

Dankzij het uitgebreide gebruik van composietmaterialen beschikt het nieuwe model over indrukwekkende vlieg- en commerciële eigenschappen. Mi-171A3 heeft unieke transportmogelijkheden in zijn klasse - hij kan 24 passagiers vervoeren, terwijl buitenlandse tegenhangers plaats bieden aan maximaal 19 personen. Tegelijkertijd is Mi-171A3 goedkoper dan zijn westerse rivalen en kost een vlieguur meer dan 20 procent minder.

Gazprom zal een - voorlopig onbekend - aantal helikopters aanschaffen in functie van zijn noden en deze gebruiken op het continentaal plat.

 

Andere contracten / verkopen op de MAKS 2021:

  • Helix Airlines koopt 3 stuks Ansat helikopters en een Mi-8MTV-1 - levering voorzien start 2022;
  • Staats-leasebedrijf GTLK leverde een Mi-8MTV-1 aan KrasAvia Airlines, die in het totaal 8 helikopters van het type heeft besteld;
  • Staats-leasebedrijf GTLK tekende een contract met Eltsovka voor 8 helikopters Mi-8MTV-1 en een contract voor een Mi-8MTV-1 voor Convers Avia Airline;
  • Russian Helicopters gaat samenwerken met VTB-bank voor de financiering van burgerhelikopters;
  • Russian Helicopters kreeg een order van het Russische ministerie voor noodgevallen voor de levering van 9 helikopters van het type Mi-38PS Artic de levering is voorzien in 2024. 
  • Russian Helicopters Systems gaat 2 Ansat helikopters leasen bij Avia Capital-Service.
  • Het grootste helikoptercontract op de beurs was een tussen National Air Sanitation Service en PSB Leasing voor 66 helikopters, waaronder 28 Mi-8MTV-1 en 37 Ansats. De waarde van dit contract is 28 billion rubles. De leasingtermijn is 15 jaar.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *