Bezig met laden...

Logboek

Tim Tucker, Robinsons testpiloot en chief-instructor lanceert eigen website

Tim Tucker, Robinsons testpiloot en chief-instructor lanceert eigen website

Wie ooit met een Robinson helikopter vloog kent ongetwijfeld Frank Robinson, de stichter van de firma en de uitvinder van de Robinson helikopters. Misschien iets minder bekend maar zeker even belangrijk voor Robinson is Tim Tucker, de testpiloot en Chief Instructor.  

Tucker was militair helikopterinstructeur in het Amerikaans leger (in de beroemde UH-1 Huey) en verliet het leger na 27 jaar om instructeur te worden van zijn eigen vliegschool. Hij was de allereerste klant van de Robinson R22 en kocht serienummer 003, de eerste productiehelikopter. Een paar jaar later ging Tucker voor Frank Robinson werken als testpiloot en chief instructor en werd hij belast met de Pilot Safety Course.      

Toen de R22 en later de R44 een succes werden moest Tucker naast de maandelijkse "Robinson Factory Safety Course" in de fabriek in Torrance (US) de wereld rondreizen om die cursus in 31 landen te gaan brengen. 

In het totaal verzamelde Tim Tucker meer dan 21.000 vlieguren in de 50 jaar dat hij met helikopters ervaring heeft opgedaan. 

Tucker wil nu al die ervaring bundelen en ter beschikking stellen van iedereen die interesse heeft in het helikoptervliegen. Ook Tim Tucker zat een paar maanden thuis in de coronacrisis en gebruikte die tijd om al een deel van die informatie samen te brengen op zijn nieuwe website: 

Tim Tucker's Helicopter World, een must voor elke helikopterfanaat!

En het is nog maar een begin, er komen nog veel hoofdstukken bij maar daarvoor zullen we even moeten wachten, misschien tot Tim door de tweede coronagolf weer een paar maanden moet thuiszitten...intussen kun je wel al eens de SFAR 73 cursus even herhalen met Tim.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *