Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Leonardo CH-149 Cormorant - Libanese R44's - NH90 SOP

Kort nieuws: Leonardo CH-149 Cormorant - Libanese R44's - NH90 SOP

Leonardo dreigt $1 miljard order kwijt te spelen

Drie jaar geleden kondigde de Canadese regering plannen aan om de CH-149 Cormorant-vloot te renoveren en de 14 helikopters te laten vliegen tot 2042. De CH-149 helikopters vlogen hun eerste missies voor het Canadees leger in 2001. Men koos ervoor om het renovatie-project exclusief te onderhandelen met de Europese helikopterfabrikant Leonardo, de oorspronkelijke bouwer van de Cormorant.

Nu zitten de onderhandelingen muurvast omdat Leonardo blijkbaar 'onbetaalbare' voorstellen op tafel heeft gelegd. De Canadese Defensie had $1,03 miljard gereserveerd voor de renovatie van de 14 bestaande helikopters en de aankoop van twee nieuwe. Canada heeft nu de onderhandelingen gepauzeerd en zoekt naar alternatieve oplossingen die wel binnen het Defensie-budget passen. 

Het renovatie-project kon in 2025 worden voltooid maar met deze beslissing dreigt Leonardo zijn $1 miljard order kwijt te spelen en dreigt de Canadese Defensie in de problemen te komen met het potentieel van de CH-149 helikopters. Wordt ongetwijfeld vervolgd...  

Foto copyrights: John Davies, onder Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

 

Libanees leger zoekt bronnen van inkomsten om helikopters in de lucht te houden

Getroffen door een verergerende economische crisis, moet het Libanese leger zijn toevlucht nemen tot extreme maatregelen en is het begonnen met het verkopen van helikoptervluchten om hun onderhoud van de toestellen te bekostigen.

"De oorlog waarin we ons bevinden is een economische en vereist daarom onconventionele middelen... en het idee dat we hadden was om helikoptervluchten te gaan verkopen", zei de legerwoordvoerder. Een vluchtje van 15 minuten met een Robinson R44-trainingshelikopter van het Libanees leger kost $ 150.  

 

Franse NH90 NFH nu gecertificeerd voor de Special Forces operaties

Na een reeks testen en validaties uitgevoerd door het Franse DGA (Direction Générale de l'Armement) en de Franse nationale marine in Zuid-Frankrijk is de NH90 NFH nu gecertificeerd voor specifieke operaties met de Special Forces. 

De NH90-helikopter in zijn maritieme versie kan nu door FORFUSCO (Force Maritime des Fusiliers Marins et Commandos) worden gebruikt om 11 commando's met hun gevechtsuitrusting als parachutisten te droppen boven land of 11 commando's gevechtszwemmers te droppen boven zee. Deze nieuwe mogelijkheid kunnen ze volgens de nieuwe certificatie zowel 's nachts als overdag uitvoeren. (zie video hieronder)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *