Bezig met laden...

Logboek

Kaman toont zware cargo-drone aan US Marine

Kaman toont zware cargo-drone aan US Marine

Op de recente 'Modern Day Marine' in Washington, VS toonde het Amerikaanse Kaman zijn KARGO UAV aan de Amerikaanse Marine.

Het is een autonome en onbemande cargo drone die een nuttige lading van maximum 360 kg tot 925 km ver kan transporteren. Dit toestel kan ook civiel worden ingezet maar is duidelijk gebouwd voor een inzet vanop en naar schepen van de Amerikaanse marinevloot.  

Gebouwd met het oog op toekomstige operationele concepten van de strijdkrachten, biedt de KARGO UAV een robuust ontwerp voor eenvoudig transport en gebruik. De compacte vormfactor van het systeem past in een standaard zeecontainer en is ontworpen om te worden gelost en bediend door slechts twee personen.

Vorig jaar zijn de vliegtesten van de KARGO UAV-demonstrateur (op kleinere schaal) voltooid om het ontwerp van het luchtvoertuig te bewijzen, en de vluchttests van een volledig autonoom toestel zijn gepland voor dit jaar. De KARGO UAV maakt gebruik van commerciële off-the-shelf componenten evenals duizenden uren aan geautomatiseerde en autonome vluchtgegevens van Kaman's K-MAX TITAN-programma, om plannings- en technische risico's te verminderen.

“De Kaman KARGO UAV is het enige systeem in zijn klasse dat speciaal is gebouwd om ingezet te kunnen worden bij autonome bevoorrading in een dodelijke gevechtsomgeving die militaire operaties met zich mee kunnen brengen of voor reguliere logistieke missies. Onze ingezette soldaten hebben logistieke uitdagingen die we beantwoorden met deze betrouwbare, onderhoudbare en betaalbare oplossing,” zei Ian Walsh, CEO van Kaman Corporation.

 

Specificaties:

  • Nuttige lading: max 360 kg
  • Maximum afstand: 523 Nm
  • Snelheid: 121 kts
  • Maximale operationele hoogte: >10.000 voet 
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *