Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse DHC heeft twee nieuwe squadrons

Nederlandse DHC heeft twee nieuwe squadrons

Op 28 juni kreeg DHC (Defensie Helikopter Commando) van de Nederlandse Luchtmacht er twee nieuwe squadrons bij. De oprichtingsceremonie vond plaats op de helikopterbasis Gilze Rijen.

  • HWC squadron - Helikopter Warfare Centre
    • 'In Scientia Nostra Virtus' - In kennis ligt onze kracht. Zo luidt het motto van het HWC. Zij bundelen, borgen en evalueren kennis en expertise van ons helikopteroptreden. Het HWC embleem is een groen/blauwe uil en staat symbool voor kennis over het land-, zee- en luchtdomein. 

  • O&S squadron - Opleiding en Simulatie
    • Het O&S squadron zorgt ervoor dat helikoptersimulatoren optimaal worden ingezet tijdens de opleidingen van onze crews. Daarnaast verzorgt dit squadron o.a. rij-opleidingen en technische opleidingen voor studenten.

"Met de oprichting van het 'Helicopter Warfare Centre' en Opleidings- & Simulatiesquadron zetten we het continu ontwikkelen van onze kennis en capaciteiten centraal in onze organisatie" zei Robert Adang, commandant van DHC.

Veel succes aan de nieuwe squadrons!

Foto's DHC Luchtmacht

 

 

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *