Bezig met laden...

Logboek

Rotor toont R550X onbemande (Robinson) helikopter en start productie

Rotor toont R550X onbemande (Robinson) helikopter en start productie

Rotor Technologies, een ontwikkelaar van autonome verticale start- en landingstoestellen (VTOL), presenteert de R550X, de grootste onbemande civiele helikopter op de markt, en begint met de productie.

De R550X is een onbemande helikopter gebaseerd op de Robinson R44 Raven II. De helikopter is ontworpen om zware lasten tot 550 kilogram op te tillen, zonder piloot aan boord. Met een vliegtijd van meer dan drie (3) uur en een topsnelheid van 130 Kts biedt de R550X VTOL-mogelijkheden met een groot bereik buiten het bereik van drones en eVTOL's, waardoor hij geschikt is voor veeleisende vracht-, utiliteits- en maritieme operaties.

Sensoren en digitale vluchtcontrolesystemen zorgen ervoor dat de R550X veilig en autonoom kan werken in een breed scala aan werkomgevingen, ook 's nachts en bij beperkt zicht. De software van Rotor kan veelvoorkomende oorzaken van helikopterongevallen voorkomen, zoals het onbedoeld betreden van instrument meteorologische omstandigheden (IMC), vortexringtoestand (VRS), maststoten, verlies van controle en gecontroleerde vlucht in terrein (CFIT).

"De R550X gaat enorme veiligheids- en economische voordelen opleveren voor een breed scala aan gebruiksscenario's voor helikopters", zegt Hector Xu, CEO van Rotor, "Het demonstreren van de impact van autonomie bij gevaarlijke missies zoals het besproeien van gewassen en brandbestrijding vanuit de lucht is de eerste stap in de richting van onze visie voor veilige en toegankelijke verticale vluchten."

De R550X is een onbemande helikopter van de experimentele categorie die niet is ontworpen om mensen te vervoeren. Operators kunnen gebruikmaken van bestaande FAA-regels en voorschriften om met de R550X te vliegen in landbouw-, brandbestrijdings-, inspectie- en maritieme operaties.

De productie van de eerste twee R550X's is nu aan de gang na ontvangst van intentieverklaringen (LOI's) van exploitanten van sproeibedrijven uit de landbouw, die van plan zijn de helikopter te gebruiken voor het bestuiven van gewassen. 

Ben Frank, Chief Commercial Officer van Rotor, zegt: "We hebben een aantal agrarische klanten die de R550X zo snel mogelijk in gebruik willen nemen, en deze vraag drijft ons ertoe om onmiddellijk met de productie te beginnen."

De eerste commerciële operaties van de R550X zullen naar verwachting in 2024 in de VS beginnen, waarna internationale operaties - afhankelijk van de plaatselijke wetgeving - zullen volgen.

We blijven dit project verder volgen.

Foto's & video © Rotor Technologies.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *