Bezig met laden...

Logboek

Airbus levert zijn allerlaatste Dauphin uit, einde van een tijdperk

Airbus levert zijn allerlaatste Dauphin uit, einde van een tijdperk

Airbus Helicopters heeft zijn allerlaatste Dauphin-helikopter, een AS365 N3, afgeleverd aan de Spaanse douane. Deze helikopter zal de capaciteit van de Customs Surveillance Service versterken om de drugshandel in de Straat van Gibraltar, de Alboranzee en in Galicië te bestrijden.

De helikopter is aangepast in de faciliteiten van Airbus Helicopters in het Spaanse Albacete en is uitgerust met missieapparatuur zoals een elektro-optisch systeem, een radar, een tactisch communicatiesysteem en een zoeklicht, aangezien de meeste patrouillevluchten 's nachts plaatsvinden.

Dankzij zijn brandstoftanks met een groot bereik kan de Dauphin van de Spaanse douane tot 3 uur en 30 minuten vliegen en een kruissnelheid van 145 kts bereiken - een essentiële troef als het gaat om het bereiken van de schepen van drugshandelaren.

De drie Dauphins van de Spaanse douane voeren maritieme patrouillemissies uit voor het opsporen, achtervolgen en onderscheppen van snelle smokkelboten die doorgaans smokkelwaar, lees drugs uit Noord-Afrika, vervoeren. In 2021 hebben de Dauphin-helikopters bijgedragen aan de inbeslagname van meer dan 200 ton illegale drugs in Spanje, in samenwerking met de schepen en landeenheden van de douane.

Dit is de laatste helikopter van de legendarische Dauphin-familie die in het Franse Marignane is vervaardigd door Airbus Helicopters. In de afgelopen veertig jaar zijn er meer dan 1.100 Dauphin helikopters geproduceerd, die samen zeven miljoen uur hebben gevlogen in 70 verschillende landen.

Onder de talrijke mijlpalen in de Dauphin-geschiedenis valt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in november 1991 op, toen de Dauphin 201 kts (372 km/u) bereikte op een traject van 3 km.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *