Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Matt Zuccaro, ex CEO en President van de HAI overleden

FLASH: Matt Zuccaro, ex CEO en President van de HAI overleden

In New-York is gisteren, 26 februari, de net afgetreden president en CEO van de HAI (Helicopter Associaton International), Matt Zuccaro op 70-jarige leeftijd overleden.

Matt Zuccaro was tot 15 januari 2020 en sinds 2005 de bezielende voorzitter van de HAI. In die hoedanigheid mochten we hem ontmoeten op de HeliTech in Amsterdam in oktober 2016. Als CEO van de HAI vertegenwoordigde Zuccaro 3.000 helikopterondernemingen uit 73 landen, die allen samen jaarlijks 2,3 miljoen vlieguren maken.

De rode draad door het levensverhaal van Zuccaro is de luchtvaart en meer speciaal de helikopter. Als zoon van een luchtverkeersleider op JFK kreeg hij de liefde voor de luchtvaart van zijn vader. Hij vervoegde het Amerikaans leger als luchtkadet en werd nadien helikopterpiloot. Zuccaro deed dienst als helikopterpiloot in Vietnam en daar voelde hij hoe de helikopter zijn leven redde.

Na zijn passage in het leger kwam Zuccaro via de consultancy bij de HAI terecht waar hij tot 15 januari 2020 als CEO en President afzwaaide. Spijtig genoeg stierf hij slechts een paar weken later.

Zuccaro was de grote bezieler van de HAI Heli-Expo en maakte deze jaarlijks tot de internationale hoogmis van de helikopter.  

Een ding zullen we moeten herinneren van Matt. Dat is zijn uitspraak: "Land the damm thing". Dit was de aanzet voor een ganse veiligheidscampagne van de HAI. Hij bleef erbij dat het feit dat een helikopter zowat overal kan landen, het tot de meest veilig vliegtuig ter wereld maakt, maar de piloot moet wel tijdig beslissen om het toestel aan de grond te zetten. Hij werd daarmee de advocaat van de voorzorgslanding.

We zullen Matt daarvoor blijven herinneren.   

Foto copyright: HAI

Vdeo: het laatste interview met Matt Zuccaro, een maand voor zijn overlijden.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *