Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters kiest Thales FlytX avionics voor de VRT500

Russian Helicopters kiest Thales FlytX avionics voor de VRT500

Russian Helicopters' dochter VR-Technologies heeft het nieuwe avionics systeem van Thales, de FlytX, geselecteerd als glass cockpit voor de nieuwe generatie VRT500 helikopter.

De VRT500 is een lichte, mono-turbine coaxiale burgerhelikopter die ontworpen is voor verschillende doeleinden, zoals VIP-transport, cargo, EMS en politiewerk. 

Begin vorig jaar kocht het Nederlandse Heliflight als eerste helikopterbedrijf in West Europa een VRT500 bij Russian Helicopters. Heliflight schreef toen in zijn persbericht : "Onze huidige vloot voldoet nog altijd prima als het gaat om het leveren van onze diensten. Maar omdat we steeds meer zakelijke vluchten uitvoeren naast de reguliere rondvluchten, moeten we vooruit gaan denken. De beschikbare capaciteit moet gewaarborgd worden. Bovendien willen we iedere vlucht zo comfortabel mogelijk maken. Op basis hiervan hebben we besloten om een nieuwe helikopter aan te schaffen. Na gedegen onderzoek, hebben we ons inmiddels ingeschreven voor een nieuwe VRT500 helikopter."

Dat de Russian Helicopter VRT500 nu uitgerust wordt met een Franse avionics is verwonderlijk omdat de Russische regering na de handelsboycot van het Westen omwille van de annexatie van de Krim, de Russische luchtvaartondernemingen had gevraagd om meer Russische apparatuur en motoren te ontwikkelen en te gebruiken. Intussen kreeg de VRT500 ook een Canadese Pratt & Whitney PW207V turbine en een Duitse Liebherr airco.

De FlytX is gebouwd rond een 15" touchscreen met een eenvoudige human interface om concrete data duidelijk voor te stellen en de beslissingen door de piloot te vergemakkelijken. Het flightdeck is voorzien van voldoende mogelijkheden om verdere evolutie's mogelijk te maken. Het toestel is middels een volledig beveiligde verbinding in real time met het internet verbonden.  

Hier een paar foto's van de VRT500

Foto flightdeck copyright: Thales 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *