Bezig met laden...

Logboek

Robinson en Garmin geven update over hun avionics

Robinson en Garmin geven update over hun avionics

Robinson Helicopters gelooft nu in moderne avionics en dit is onder de nieuwe CEO, Kurt Robinson, in een stroomversnelling gekomen. 

Vader en stichter van de helikopterfabrikant, Frank Robinson, was in het verleden het daarmee niet eens. Frank vertelde aan iedereen die het wilde horen dat de moderne avionics de aandacht voor het veilig vliegen van de helikopter verslapt. Veilig vliegen was voor Frank vooral 'naar buiten kijken' en op regelmatige basis de instrumenten scannen. Het bekijken van de moderne avionics met kleurenschermen en wisselende informatie trok teveel aandacht weg van het geconcentreerd vliegen, zei Frank.

Nu Frank zijn welverdiend pensioen heeft opgenomen en door zijn ziekte ook geen invloed meer heeft op de productontwikkeling heeft Robinson volop de kaart getrokken van de moderne avionics. 

Bij laatste nieuwe optie's van de cockpit is er bijna geen plaats meer voor de traditionele instrumenten van Frank en zijn zelfs auto-pilots al lang geen taboe meer in de Robinson helikopters.

Onderstaande video van de Garmin Webinar geeft een zeer compleet beeld van alle mogelijkheden die Garmin avionics hebben in de Robinson helikopters. Have a look!

Video:

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *