Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Uber gaat nu ook in Nederland een festival vliegen

FLASH: Uber gaat nu ook in Nederland een festival vliegen

Twee weken geleden vloog Uber een aantal festivalgangers van de helihaven van HSB in Sint Pieters Leeuw naar de helihaven in Knokke-Heist. Vandaar ging het dan per Ubertaxi naar het WeCanDance festival in Zeebrugge. De enkele vlucht kostte per persoon 110€ en voor zover wij te weten kwamen werden een vijftal vluchten uitgevoerd. Hoeveel gelukkigen uiteindelijk de helikopter namen kwamen we niet te weten.

We lezen in het Parool dat Uber nu dezelfde test doet voor het Mysteryland festival in Nederland. Ook vorig jaar deed Uber eenzelfde test voor het Mysteryland festival en blijkbaar met goed resultaat.

Voor 200€ kun je met z'n tweeën in een kwartiertje vanuit Amsterdam naar het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Net zoals de Belgische test brengt een Uberauto je thuis op en brengt je naar het helikopterplatform. Blijkbaar kun je ook hier na het festival niet met de helikopter naar huis maar moet je Uber of een andere taxi vragen.

In de marge van deze test kun je ook voor honderd euro een kort vluchtje maken voor twee personen boven Amsterdam. De actie geldt alleen in het weekend van Mysteryland en de Uber helikopter is zaterdag 26 en zondag 27 augustus tussen 11.00 en 16.30 uur te bestellen in de Uber-app.

 

Update 24 Augustus 2017 15:53

De 'inkt' van ons bovenstaand artikel was nog niet helemaal droog toen er reeds kritiek kwam op de helikoptervluchten vanuit de Amsterdamse PvdA en Groenen. 

PvdA raadslid Bout is niet te spreken over het in zijn ogen idiote aanbod: "Geld verdienen ten koste van bewoners, vragen of het college optreedt", twittert het PvdA-raadslid. Hij krijgt bijval van Groenlinks in de persoon van Zeeger Ernsting. De argumenten zijn zoals vanouds: een helikopter maakt veel lawaai, verbruiken veel en maken veel uitstoot. Beide politici vragen aan het stadbestuur om maatregelen.

Het blijft triest om vast te stellen dat een bepaalde groep politici steeds weer goedkope argumenten gebruikt om de helikopter en de luchtvaart in het algemeen in een slecht daglicht te plaatsen. Ze vergeten er wel bij te vermelden dat ze vorige week nog op verlof waren op de Caraiben.... Deze mensen zijn er mede de oorzaak van dat de sportluchtvaart in Nederland en Belgie een langzame dood sterft.

Update 29 Augustus 2017 22:34

Onderstaand een video van de helikoptervlucht die vertrok vanop de inmiddels veel besproken GAVI kavel te Ypenburg (Den Haag). Hopelijk hebben de omwonenden kunnen ervaren dat hier geen problemen waren over veiligheid of overdreven geluidshinder naast de autoweg. In 30 seconden staat de helikoper aan de grond, opstijgen duurt zelfs minder lang. Natuurlijk zal de protestgroep HeliNiet wel een andere verklaring hebben voor deze vluchten.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *