Bezig met laden...

Logboek

Eerste Europese Vertol 107-II vliegt bij HeliSwiss

Eerste Europese Vertol 107-II vliegt bij HeliSwiss

Columbia Helicopters, bekende OEM, MRO en operator voor extra zware helikopters, heeft aangekondigd dat het een Columbia Model 107-II Vertol heeft verkocht en intussen geleverd aan Heliswiss International AG (HSI). Door de verkoop is HSI de officiële launching customer voor de helikopter in Europa.

Door de onzekere toekomst van haar Russische Ka32 helikopters en de opgelegde sancties door Europese landen en Canada, zocht HSI naar een vergelijkbaar en betrouwbaar werkpaard op de lange termijn voor operaties met medium-zware externe belasting. Met volledige OEM-ondersteuning beschikt de standaardcategorie Columbia Model 107-II Vertol over een hefvermogen van 10.000 kg, interne en externe vrachtliftopties en een passagierscapaciteit van 17 zitplaatsen.

"De toevoeging van de Columbia Model 107-II Vertol breidt onze vloot van heavy-lift helikopters uit, waardoor we onze bestaande klanten beter kunnen bedienen en nieuwe marktsegmenten kunnen openen in overeenstemming met onze bedrijfsstrategie", zegt Ralf Walser, CEO van de Swiss Helicopter Groep, moedermaatschappij van HSI. "Door rechtstreeks samen te werken met Columbia, de fabrikant van de helikopter, hebben we een unieke beschikbaarheid met extreem korte uitvaltijden."

HSI zal de helikopter gebruiken in zijn samenwerking met overheids- en particuliere instellingen voor bosbrandbestrijding, externe laadliften en snelle rampenbestrijding. Het bedrijf is van plan het vliegtuig naar Chili te sturen om branden te bestrijden en externe laadoperaties uit te voeren tijdens het Europese winterseizoen.

 

Over COLUMBIA-Helikopters, Chinook & Vertol

Columbia Helicopters is de wereldleider op het gebied van heavy-lift helikopteroperaties en een vertrouwde expert op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie. Columbia maakt gebruik van zijn positie als de OEM voor de Model 234 Chinook en 107-II Vertol, en de FAA Type Certificatie-houder van de CH-47D Chinook, om responsieve aanpassingen, levenscyclusondersteuning en MRO-services te bieden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *