Bezig met laden...

Logboek

EHang kiest Guangzhou als pilot voor zijn AAV en bereid beursgang voor

EHang kiest Guangzhou als pilot voor zijn AAV en bereid beursgang voor

Het Chinese EHang heeft zijn thuisstad Guangzhou uitgekozen als teststad voor zijn luchttaxi en werkt aan een beursgang op de Nasdaq. Vermoedelijk zijn beide acties van EHang gerelateerd en heeft het extra middelen nodig om de verdere ontwikkeling en testvluchten van zijn EHang AAV (autonomous aerial vehicle) mogelijk te maken.

Het Amerikaanse financiele persagentschap Bloomberg bracht deze informatie van bronnen betrokken bij de beursgang. EHang zou bij deze beursgang tot 200 miljoen dollar kunnen ophalen. De gesprekken lopen nog en de datum noch de proportie van de aandelen voor de beursgang zijn nog niet bekend.

EHang bestaat reeds 5 jaar en heeft reeds een florerende business in kleine, onbemande drones die worden gebruikt voor luchtfotografie. De onderneming is ook actief in onderzoek en ontwikkeling naar drones die pakjes naar de consumenten of bedrijven kunnen brengen. Onder andere DHL-Sinotrans werkt daarvoor samen met EHang

EHang liet reeds in Augustus weten dat het gekozen had voor zijn thuisstad Guangzhou om zijn een netwerk voor bemande luchttaxi's te ontwikkelen en uit te testen. EHang zal samenwerken met de autoriteiten van Guangzhou om de nodige infrastructuur te bouwen, een veiligheidssysteem te ontwikkelen en een commandocentrum te bouwen om een netwerk van AAV's gelijktijdig, veilig en efficient te laten vliegen. Guangzhou, de derde stad van China met 14.9 miljoen inwoners, ligt in de Parelrivierdelta in het zuiden van het land. Ook andere hi-tech-bedrijven als Huawei, Vivo, OnePlus, Tencent en Oppo komen uit die streek.

Naast het testen van een netwerk van luchttaxi's wil EHang in Guangzhou ook testen uitvoeren met het transporteren van cargo in een grootstedelijke omgeving. In een eerste fase zal het cargo aspect beperkt worden tot hoogwaardige lichte producten zoals organen en bloedproducten voor spoedeisende medische zorgen.

Hu Huazhi, EHang’s stichter, voorzitter en CEO, zei in een persbericht dat zijn bedrijf ook praat met andere steden ook buiten China om dergelijke veilige en efficiente luchttaxi netwerken op te zetten.

De Chinese CAA heeft in het begin van dit jaar EHang aangesteld als het eerste en enige pilootbedrijf voor AAV ontwikkelingen. EHang heeft tot op heden reeds 2.000 testvluchten gemaakt met zijn AAV.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *