Bezig met laden...

Logboek

Wat met Erickson, de helikopter-kraan?

Wat met Erickson, de helikopter-kraan?

Erickson Inc. kondigde afgelopen week aan dat het zakenbank Houlihan Lokey, Inc. heeft geselecteerd om strategische alternatieven te onderzoeken om de groei van het bedrijf te versnellen en zijn leiderspositie in de sector te behouden. "We zijn op zoek naar een strategische partner die onze visie en toewijding aan klanten en medewerkers deelt en die strategische en operationele waarde kan toevoegen in de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie", aldus Doug Kitani, CEO van Erickson.

Erickson, opgericht in 1971, is bekend door de productie van de S-64 Air Crane®-helikopter. Daarnaast produceert Erickson belangrijke ruimtevaartonderdelen voor OEM's in de ruimtevaart. De commerciële diensten omvatten de leveringen van helikopterdiensten met 20 eigen S-64 Air Crane®-helikopters voor brandbestrijding, constructie van hoogspanningslijnen, HVAC en gespecialiseerde heavy-lift voor olie en gas. 

Eerder dit jaar waren we present op een presentatie van Erickson waar de Air Crane S64F, een autonoom vliegende versie van de zware transporthelikopter, werd voorgesteld. Voor het autonoom vliegen werd de Matrix-technologie van fabrikant Sikorsky ingebouwd. 

Nu Erickson zakenbank Houlihan Lokey vraagt om strategische alternatieven te zoeken, is er blijkbaar toch onzekerheid over de toekomst. Om je groeiplannen door een zakenbank te laten onderzoeken en dit publiek aan te kondigen is een onderneming meestal op zoek naar een overname, een overnemer of een investeerder, die ze zelf niet kon vinden. 

In november 2016 moest Erickson Helicrane bescherming vragen tegen zijn schuldeisers (Chapter 11) door een hoge schuldgraad en tegenvallende resultaten door verminderde olie-exploratie activiteiten. Na akkoord van de voornaamste schuldeiser kon het US Bankruptcy Court in Dallas, Texas toen het herstelplan goedkeuren. Erickson verdween toen van de beurs in Wall Street.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *