Bezig met laden...

Logboek

Provincie laat meer helivluchten toe vanop EHMZ naar de windmolenparken

Provincie laat meer helivluchten toe vanop EHMZ naar de windmolenparken

Het vliegveld Midden-Zeeland (EHMZ) kreeg vorige week van het Provinciebestuur de toelating om, binnen haar bestaande vergunning, 3.200 vliegtuigvluchten in te ruilen tegen 3.200 helikoptervluchten.

Dit moet het vliegveld toelaten om een basis te vormen voor het onderhoud van windparken op de Noordzee. Gedurende de bouw van de windmolens en nadien voor het onderhoud ervan zullen de technici vanaf het vliegveld Midden Zeeland kunnen vertrekken.

Voordien mocht het vliegveld per jaar 800 vliegbewegingen van helikopter ontvangen, vanaf nu zal dat 4.000 worden. Omdat het vliegveld Midden Zeeland binnen het totaal reeds toegestaan aantal vliegbewegingen blijft is het volgens het Provinciebestuur dan ook niet nodig om een nieuw MER-rapport (milieu effect rapport) op te stellen. Het vliegveld in Arnemuiden gebruikte in 2018 slechts 25.000 van de 46.000 toegestane vliegbewegingen. Ook in 2019 zal het aantal vliegbewegingen in 2019 nog steeds ver onder het toegestane aantal blijven. 

Het vliegveld Midden-Zeeland zal voor het helikopterverkeer een aparte helispot aanleggen. Vanaf deze helispot zullen de helikopters, afhankelijk van de heersende wind, vooral in zuidelijke richting aan- en wegvliegen. Deze nieuwe vliegassen moeten de geluidslast voor de omwonenden en de nabijgelegen camping verlagen. De helikopters vliegen dan over weinig bevolkt gebied zo snel mogelijk richting Westerschelde.

Wij wensen het dynamisch team van het vliegveld Midden-Zeeland heel veel succes!

Informatie voor het vliegen naar EHMZ: klik hier

Foto copyrights: Helispot

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *