Bezig met laden...

Logboek

EHang maakt testvluchten met de EHang 216 AAV in Japan

EHang maakt testvluchten met de EHang 216 AAV in Japan

In de afgelopen dagen was er een run op het aandeel van EHang. EHang is de eerste passagiers-AAV (Autonomous Aerial Vehicle). 

Ondanks het feit dat EHang nog steeds zijn jaarrapport over 2020 niet heeft neergelegd en daarvoor in gebreke is gesteld door de Nasdaq was de aankondiging van EHang dat het testvluchten mocht uitvoeren in Japan voldoende om de prijs van het aandeel van $27.3 naar $40.36 te doen stijgen. Op 4 dagen een stijging van zowat 48%. 

EHang, samen met zijn lokale partner, kreeg als allereerste passagiers-AAV (Autonomous Aerial Vehicle) ooit in Japan, een goedkeuring van het Japanse ministerie van MLIT (Land, Infrastructure, Transport and Tourism) om testvluchten met zijn EHang 216 in de buitenlucht uit te voeren.

Een van de testvluchten ging door gedurende het “Leading the Revolution of Urban Air Mobility” event, georganiseerd door Okayama Kurashiki Mizushima Aero & Space Industry Cluster Study Group (“MASC”) en EHang op het Kasaoka Air Station in de Okayama prefectuur, Japan.

Alle testvluchten waren succesvol en intussen hebben EHang en MASC een samenwerkingsovereenkomst gesloten om nieuwe transportoplossingen te ontwikkelen in Japan. 

Intussen werd ook bekend dat EHang een tweede (driedaagse) certificatievergadering heeft gehad met de Chinese luchtvaartautoriteit (CAAC). EHang zal ook aanwezig zijn op de Viva Technology beurs in Parijs (van 16 tot 19 juni 2021).

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *