Bezig met laden...

Logboek

NHV verkoopt zijn Noors dochterbedrijf Airlift Onshore AS aan Arne Stang AS

NHV verkoopt zijn Noors dochterbedrijf Airlift Onshore AS aan Arne Stang AS

Helikopteroperator NHV heeft een overeenkomst gesloten met het Noorse familiebedrijf Arne Stang AS waarbij deze 100% van de aandelen van de Noorse NHV dochteronderneming Airlift Onshore AS verwerft. Naast Airlift Onshore AS worden ook diens dochterondernemingen Vertech Offshore AS en Airlift AS eigendom van Arne Stang AS.

Airlift Onshore AS is het toonaangevende bedrijf in Noord-Europa voor het leveren van onshore helikopterdiensten. Ze creëren oplossingen voor zowel onshore als offshore visuele site-inspecties door het gecombineerde gebruik van helikopters en drones. Zij zijn ook de holding bedrijf voor dochterondernemingen Vertech Offshore AS en Airlift AS. Beiden zijn marktleiders die een nichebedrijf exploiteren en leveren de hoogste kwaliteit in zeer specifieke en uitdagende helikopteroperaties.

Vertech Offshore AS, gevestigd in Lillesand Noorwegen, is de internationale marktleider voor het vervangen van flare-tips, met een uniek methode voor vervanging van de flaretip met een verticale referentievliegtechniek. (nvdr. flare-tips zijn branders van een affakkelinstallatie geplaatst op een hoge toren) 

Airlift AS, gevestigd in Bringeland Noorwegen, levert drones en helikopters om veiligheidsinspecties uit te voeren. Ze hebben 15 helikopters verspreid over Noorwegen, en zijn gebaseerd in: Bringeland, Kinsarvik, Stranda, Bergen en Tromso.

NHV kocht deze ondernemingen in augustus 2014 toen ze de Blueway Groep overnam. Dat Noorse bedrijf was de holding van de bedrijven en merknamen DanCopter A/S, Blueway Offshore Norge AS, Vertech Offshore As en Airlift AS. Blueway groep was toen in handen van Reiten Capital Partners en Helicopter Transportation Group.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *