Bezig met laden...

Logboek

EASA publiceert de Helicopter Flight Instructor Guide (v3)

EASA publiceert de Helicopter Flight Instructor Guide (v3)

EASA en ESPN-R, samen als Together4Safety, hebben Helicopter Flight Instructor Guide versie 3 uitgegeven en je kunt deze hier gratis downloaden.

Deze gids was in zijn oorspronkelijke versie 1 uitgegeven door de EHEST (European Helicopter Safety Team) en was deels gebaseerd op het werk van de CASA (Australian Civil Aviation Safety Authority) die hieraan belangeloos meewerkte.

Deze gids met meer dan 230 bladzijden, geeft in Deel I een volledig overzicht voor de instructeur hoe hij de instructie op praktisch en administratief vlak perfect kan laten verlopen. Ook moeilijke onderwerpen worden besproken en met advies voorzien.

In Deel II worden 30 vliegoefeningen voorgesteld en van background informatie voorzien. Er wordt ook ingegaan op mogelijke fouten en reacties van de student-piloot. 

In de derde versie van deze gids werden in Deel I een aantal wijzigingen aangebracht om overeenstemming te hebben met de AMC1 FCL.920 "Instructor competencies and assessment and the Teaching and Learning (Instructional Techniques)" syllabus.

In Deel II werden de vliegoefeningen voorzien van te behalen doelen en een checklist. Er werden ook nog een aantal andere aanpassingen en toevoegingen gedaan op basis van ontvangen suggesties bij de publicatie van versie 2. 

Je kunt deze Helicopter Flight Instructor Guide versie 3 hier gratis downloaden. Alle feedback over deze gids kunt je kwijt op deze email.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *