Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters maakt strategische partners voor de VRT500 bekend

Russian Helicopters maakt strategische partners voor de VRT500 bekend

Russian Helicopters heeft gedurende de Dubai Airshow 2019 een overeenkomst gesloten met Emirati Tawazun Holding Company, waarbij deze voor 50% aandeelhouder wordt van VR-Technologies, een dochteronderneming van Russian Helicopters.

De overeenkomst werd ondertekend door de CEO van Russian Helicopters, Andrey Boginsky en de baas van Tawazun, Tareq Abdul Raheem Al Hosani. De overeenkomst behelst naast de aandelentransactie ook nog een samenwerkingsovereenkomst tussen beide ondernemingen. De aandelentransactie is gepland in het eerste kwartaal van 2020. Tawazun zal ook zitting nemen in de Raad van Bestuur van VR-Technologies en daar evenveel zitjes hebben dan moedermaatschappij Russian Helicopters.

De investering van Tawazun zal helpen om de ontwikkeling van de VRT300 en de VRT500 te versnellen. Het zal ook een impuls geven om nieuwe ontwikkelingen op gebied van hoogtechnologische helikopters en UAV systemen aan te vatten. Als evenwaardige partners zal een bedrag van €400 miljoen in VR-Technologies worden ingebracht. In de overeenkomst is tevens voorzien dat beide ondernemingen zullen samenwerken om deze producten in het Midden-Oosten en de Golfstaten te vermarkten.

De CEO van Tawazun vertelde tijdens de Dubai Airshow ook dat hij besprekingen is begonnen binnen zijn regio om zowat 200 VRT-helikopter te verkopen aan overheidsinstellingen en private operatoren. 

Op de International Dubai Air Show 2019 werd de VRT500 voor het eerst buiten Rusland getoond, en dit op de gemeenschappelijke stand van Russian Helicopters en Tawazun Holding Company. Russian Helicopters gelooft sterk in de internationale markt voor de VRT-500 en heeft het toestel uitgerust met systemen van internationale fabrikanten.

Nog gedurende de Dubai Air Show kwam het tot een overeenkomst tussen VR-Technologies en het Zweedse Rotorcraft Nordic AB. Als onderdeel van deze overeenkomst koopt Rotorcraft Nordic AB 10 VRT-500 helikopters en wordt het distributeur van de VRT-500 in de Nordic regio.

In Augustus 2019 maakte VR-Technologies bekend op de Russische MAKS-2019 show, dat het een distributieovereenkomst had gesloten met Ludev Aviation uit Maleisie. VR-Technologies heeft zijn internationale intenties ook kracht bijgezet door zijn aanvraag tot certificatie van de VRT-500 door de EASA. VR-Technologies plant testen met het eerste prototype in 2020. 

Begin 2019 maakte het Nederlandse Heliflight reeds bekend dat ze als eerste West-Europees bedrijf een order voor een VRT-500 had geplaatst. Intussen heeft VR-Technologies 15 bestellingen in zijn orderboek.

VR-Technologies heeft ook aangekondigd dat het een contract heeft getekend met Pratt & Whitney voor de levering van de PW207V turbines voor de VRT-500 helikopter. De VRT-500 zal met de PW207V turbine een snelheid halen van 135 kts en bereik van 465 NM bij een belading van 730 kg.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *