Bezig met laden...

Logboek

Babcock werkt samen met Airbus en Safran om de H160 sneller in het Franse leger te loodsen

Babcock werkt samen met Airbus en Safran om de H160 sneller in het Franse leger te loodsen

Het is het Franse ministerie van Defensie menens met de introductie van de Airbus H160M in het Franse leger. Om de operationele start van de H160M in het Franse leger te versnellen heeft de aankoopdienst van Defensie een samenwerkingscontract gesloten met Airbus Helicopters, helikopteroperator Babcock en turbinebouwer Safran Helicopter Engines.

Babcock is de globale lanceringsklant voor de civiele H160 en zal samen met zijn partners Safran en Airbus zijn 4 van zijn H160 lanceringshelikopters ter beschikking stellen van de Franse marine. Deze toestellen zullen deel uitmaken van een overgangsvloot die de Alouette III moet vervangen tot de militaire H160M Guepard zal worden geleverd. Er werden ook reeds een 12 Airbus Dauphins bij Heli-Union en 4 Dauphins bij NHV gehuurd voor deze overgangsvloot.

Helikopteroperator Babcock zal zeker niet ongelukkig zijn met deze deal. Babcock heeft andere katten te geselen in zijn helikopterafdeling en zit nu niet direct te springen om zijn vloot aan te passen met Airbus H160. De mogelijkheid om 4 toestellen richting de Franse marine te loodsen is dan ook een goede oplossing. 

Het contract met een looptijd van 10 jaar start in 2022 en verhuurt vier helikopters van het type H160 aan de Franse marine. Als onderdeel van het contract koopt de Franse marine deze toestellen op het einde van het contract. De vier toestellen zullen ingezet worden voor SAR (search & rescue) operatie's in het Noorden en Westen van Frankrijk. Airbus Helicopters en Safran Helicopter Engines zorgen voor de ondersteuning aan Babcock zodat deze de toestellen met een hoge beschikbaarheid kan laten vliegen voor de SAR-operatie's. 

De Airbus H160 zou voor het eind van het eerste kwartaal 2020 worden gecertificeerd zo konden we in de marge van Heli-Expo 2020 vernemen. We hebben nog geen bevestiging gekregen dat deze datum ook daadwerkelijk zal worden gehaald. De H160 zou de eerste civiele helikopter zijn met een gecertificeerde fly-by-wire besturing.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *