Bezig met laden...

Logboek

ER2023: Airbus Helikopters kondigt aan...

ER2023: Airbus Helikopters kondigt aan...

Op de eerste dag van European Rotors 2023 in Madrid kwam Airbus Helicopters reeds met drie stevige aankondigingen.

 

ÖAMTC Air Rescue koopt twee H135 helikopters

Airbus Helicopters en ÖAMTC Air Rescue kondigden een nieuw contract aan voor twee H135 helikopters. De aankondiging volgt op een eerste contract voor vijf H135's dat eind 2020 werd ondertekend.

"Het is voor ons vanzelfsprekend om onze vloot voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren, zodat we onze patiënten uitgebreide zorg kunnen bieden op het hoogst mogelijke niveau van kwaliteit en veiligheid", aldus Marco Trefanitz, CEO van ÖAMTC Air Rescue. "De aanzienlijk krachtigere helikopter, die gecertificeerd is voor instrumentvliegen en een automatische piloot heeft, brengt ons een beslissende stap dichter bij onze visie om overal, op elk moment en bij elk weer te kunnen helpen."

ÖAMTC Air Rescue exploiteert 31 H135-helikopters vanaf 17 permanente bases en 4 extra winterbases in Oostenrijk. Vorig jaar vloog de operator meer dan 20.000 missies, met een gemiddelde van 52 missies per dag. De exploitant begon in 1983 met het verlenen van luchtreddingsdiensten in Oostenrijk en viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum.

De H135 is de referentiehelikopter voor medische hulpverleners van helikopters over de hele wereld. De extra grote schuifdeuren aan de zijkant en de clamshell-deuren aan de achterkant maken het snel laden/lossen van patiënten mogelijk, met extra veiligheid tijdens grondoperaties door de kenmerkende omhulde Fenestron-staartrotor van Airbus. De H135 is de wereldwijde marktleider op het gebied van medische noodhulpdiensten voor helikopters, met meer dan 700 helikopters over de hele wereld die worden gebruikt voor levensreddende missies.

 

Eerste H125 bestellingen in Litouwen

Airbus Helicopters en de Litouwse operator ASU BALTIJA hebben een contract aangekondigd voor twee H125. Het zijn de eerste Airbus-helikopters die worden verkocht aan een commerciële operator in het land, en het zullen ook de eerste twee helikopters van de H125-familie zijn die in Litouwen worden ingezet. De H125's vervangen helikopters die in Rusland zijn vervaardigd en ze zullen worden gebruikt voor passagiersvervoer en nutsmissies in Litouwen en andere markten in het buitenland.

ASU Baltija heeft veel ervaring met het werken met Airbus Helicopters en biedt logistieke ondersteuning voor de AS365N3+ vloot van de Litouwse luchtmacht. Nauwe samenwerking en productieve samenwerking tussen Airbus en ASU Baltija zorgden voor een vlootbeschikbaarheid van meer dan 96%.

"De aanschaf van de H125 opent een nieuwe pagina in de geschiedenis van ASU Baltija, aangezien we afstand nemen van helikopters die in Rusland zijn vervaardigd en ernaar uitkijken om met de H125 te vliegen, een helikopter die de maatstaf is in de industrie en perfect geschikt is om onze nieuwe commerciële activiteiten uit te voeren", benadrukte Linas Elijosius, CEO van ASU Baltija JSC.

"Ook al is de H125 de best verkochte helikopter in zijn klasse, het is altijd een heel bijzonder moment wanneer we een nieuwe klant verwelkomen. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze langetermijnpartner, ASU BALTIJA, en verheugd om voor het eerst met hen de commerciële markt in Litouwen te betreden", aldus Thomas Zeman, Head of Sales Eastern Europe en CIS bij Airbus Helicopters.

 

ADAC HEMS Academy en Airbus Helicopters plannen HMotion, een nieuwe simulatietraining centrum voor H135 en 145 helikopters

Airbus Helicopters en ADAC HEMS Academy kondigden de oprichting aan van de joint venture HMotion, een nieuw simulatortrainingscentrum voor de helikopters van de H135- en H145-familie. HMotion zal een breed scala aan kosteneffectieve trainingen voor helikopterpersoneel aanbieden, waaronder missie- en kritieke vliegtrainingen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante regelgevende instanties zal het naar verwachting reeds begin 2024 operationeel zijn.

"Met de oprichting van HMotion zullen we de trainingsmogelijkheden voor onze H135- en H145-klanten verder verbeteren", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters. "We zullen het beste van twee werelden combineren: de gegevens en kennis van Airbus als helikopterfabrikant met de ervaring van ADAC Luftrettung, een wereldberoemde helikopteroperator."

"De samenwerking tussen onze twee bedrijven zal 's werelds modernste simulatortrainingscentrum voor H135- en H145-helikopters creëren", zegt Frédéric Bruder, Managing Director van ADAC Luftrettung, waartoe ADAC HEMS Academy behoort.

Als eerste stap zal HMotion de full-flight simulators integreren die zich bevinden op de Airbus Helicopters-site in Donauwörth en op de ADAC HEMS Academy in Sankt Augustin bij Bonn. In een tweede stap, in 2025, zullen alle simulatoractiviteiten worden overgebracht naar een nieuw state-of-the-art trainingscentrum in Oberpfaffenhofen, in de buurt van München, dat gemakkelijk bereikbaar is voor internationale klanten met de internationale luchthaven van München in de buurt.

De ADAC HEMS Academy richt in Oberpfaffenhofen een nieuwe, ultramoderne locatie in voor de opleiding en bijscholing van helikopterpiloten en medische bemanningen. Hier, op het toekomstige hoofdkantoor van HMotion, zullen de beste voorwaarden worden gecreëerd voor personeelsontwikkeling (in helikoptervluchtoperaties en spoedeisende en acute medische administratie), met nog meer mogelijkheden voor gekwalificeerde veiligheid en teamtraining in theorie en praktijk.

Foto's copyright: Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *