Bezig met laden...

Logboek

EHang krijgt RMB 1 miljard krediet van Chinese Landbouwbank

EHang krijgt RMB 1 miljard krediet van Chinese Landbouwbank

Het Chinese EHang (beursgenoteerd op de Nasdaq als EH), een technologieplatformbedrijf voor autonome luchtvaartuigen ("AAV"), heeft aangekondigd dat het een strategisch partnerschap aangegaan is met de Guangzhou Branch van Agricultural Bank of China.

Agricultural Bank of China is een van 's werelds 10 grootste commerciële banken en zal naar verwachting EHang voorzien van uitgebreide bankdiensten, inclusief indicatieve kredietfaciliteiten van RMB 1 miljard ($ 150 miljoen), ter ondersteuning van de Chinese activiteiten van EHang. Deze samenwerking met ABC Guangzhou zal een geweldige ondersteuning bieden voor de duurzame bedrijfsgroei van het bedrijf op lange termijn, inclusief op het gebied van R&D, productie en verkoop en operaties.

"We zijn erg verheugd om een strategisch partnerschap aan te gaan met ABC Guangzhou", zegt Huazhi Hu, oprichter, voorzitter en Chief Executive Officer van EHang. "De indicatieve faciliteiten voor samenwerking van RMB 1 miljard zullen onze financieringskanalen verder diversifiëren en onze financiële flexibiliteit en liquiditeit vergemakkelijken om de continue uitvoering van onze strategische plannen te ondersteunen en ons groeimomentum op de lange termijn te stimuleren."

Dalong Li, vice-president van ABC Guangdong en president van ABC Guangzhou. “We ondersteunen sterk de verbetering van het stadsvervoer en zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige financiële diensten aan hightechbedrijven op dit gebied. Het partnerschap toont ook onze vastberadenheid om het 14e vijfjarenplan van China actief uit te voeren en de ontwikkeling van strategische opkomende industrieën te ondersteunen.”

Het is onduidelijk waar deze kredietlijn voor nodig is. Uit de jaarrekening kunnen uitmaken dat er weliswaar behoorlijk verlies gemaakt wordt maar niet dermate dat EHang dringend een dergelijke kredietlijn nodig zou hebben. Het is ook niet duidelijk dat EHang nieuwe projecten of andere investeringen wil ontwikkelen. 

EHang wacht met spanning op de certificatie van haar EH216-S eVTOL door de Chinese CAA. In februari 2022 heeft de CAAC formeel de 'Special Conditions for Type Certification of EH216-S Unmanned Aircraft System' aangenomen. Deze reglementering maakt het nu mogelijk om de EHang EH216 te testen en te inspecteren op zijn compatibiliteit met deze standaard en desgevallend de certificatie toe te staan. Het zou wereldwijd de eerste eVTOL zijn die een typecertificaat ontvangt.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *