Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Bristow - CityAirbus maakt vorderingen - Medic1 in actie - Windkracht 10

Kort nieuws: Bristow - CityAirbus maakt vorderingen - Medic1 in actie - Windkracht 10

Bristow Helicopters

Bristow is na de fusie met ERA, de enige helikopteroperator waarvan de aandelen op de beurs verhandeld worden. Andere grote spelers, zoals CHC bijvoorbeeld zijn na de Chapter 11 doorstart-operatie volledig in handen van de schuldeisers gekomen en van de beurs gehaald. Bristow is nu de grootste helikopteroperator ter wereld en is actief in Europa (50%), America's (33%), Afrika (11%) en Azie-Pacific (6%) met in totaal 3.300 medewerkers waarvan 915 piloten.

Op 2 december heeft Bristow zijn Analyst Day gehouden en werd de business zowel operationeel als financieel tegen het daglicht gehouden samen met een visie op de status van de industrie. Een absoluut zeer interessante presentatie die we graag delen. Je kunt hier de presentatie van de Analyst Day bekijken.  

 

De Airbus CityAirbus

De CityAirbus maakt vordering en wordt nu uitgebreid getest in het Airbus drone testcentrum in het Duitse Manching. Deze demonstrator van een volledig elektrische vierzit multicopter die op afstand wordt bestuurd als een eVTOL is voor Airbus een sleutelelement in haar toekomst strategie. Eerder dit jaar verhuisde de CityAirbus van de helikopterfabriek in Donauwerth (D) naar Manching om meer proefvluchten te kunnen maken en om de vluchtenveloppe verder te verbreden. In Manching heeft Airbus zijn R&D activiteiten voor onbemande toestellen. (zie onderstaande video)

 

Medic 1 in actie

De Medic1, de medische helikopter van Heliventure, was afgelopen week in actie om een patiënt met een zwaar hersentrauma over te vliegen naar de Universiteitskliniek van Bergmannsheil in Bochum, Duitsland. Op de foto staat de Medic1 netjes op het heliplatform op het dak van de kliniek. 

Medic1 is een Airbus H135 met registratie D-HEOY volledig uitgerust om medische transporten veilig en in deze periode ook coronaveilig te laten verlopen.

Deze helikopter is uitgerust met twee Turbomeca Arrius 2B1 turbines die elk 435 kW vermogen produceren. Het toestel vliegt met een kruissnelheid van 254km/u .

 

Windkracht 10 acteur, Ludo Busschots is overleden

Busschots was vooral bekend door zijn rol in de VRT-reeks Windkracht 10 en de latere Windkracht 10-film. Hij speelde daar de rol van Adjudant Patrick Adams, die bij het winchen de controle van de helikopter overnam. Patrick is de flight engineer: de mecanicien aan boord. In de crew heeft hij de meeste vlieguren, iets waar hij graag mee te koop loopt. Patrick is van nature nogal opschepperig waardoor zijn collega's hem maar al te graag plagen. 

Via deze link kun je deze VRT-reeks tot eind december 2020 bekijken. 

Windkracht 10 is een televisiereeks van 23 afleveringen, die in twee reeksen in 1997 en 1998 (de tweede reeks liep in Nederland tot in 1999) te zien was op de Vlaamse en Nederlandse publieke omroep. De reeks speelt zich af in het 40e Smaldeel Heli van de Belgische Luchtmacht op de Basis Koksijde (B Koks). Centraal in de reeks was de rol van de Seaking helikopters en de reddingen op zee. Het was destijds een van de meest populaire reeksen van de VRT.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *