Bezig met laden...

Logboek

Nederland en Duitsland gaan samenwerken rond Chinooks en F35's

Nederland en Duitsland gaan samenwerken rond Chinooks en F35's

Gedurende de internationale luchtvaartbeurs ILA in Berlijn hebben de Duitse Luftwaffe en de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht een LOI (Letter Of Intent) ondertekend over hun toekomstige samenwerking.

Op de nieuwe Berlijnse luchthaven Brandenburg heeft luitenant-generaal Dennis Luyt op 24 juni 2022 namens de Koninklijke Luchtmacht de overeenkomst ondertekend die het startschot moet zijn voor een nauwere samenwerking tussen beide luchtmachten.

Nederland beschikt reeds over een vloot Chinook helikopters en F-35 jachtvliegtuigen terwijl Duitsland net de aankoop heeft bekend gemaakt van 60 Chinooks en 35 F-35 jets. Overigens maakte de Nederlandse Defensie ook bekend dat het zes extra F-35 gevechtsvliegtuigen zal aankopen. 

De bedoeling van de overeenkomst tussen Nederland en Duitsland is om ervaring en kennis uit te wisselen die vooral de Duitse luchtmacht moet toelaten om sneller operationeel te worden met zijn nieuwe helikopters en jachtvliegtuigen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *