Bezig met laden...

Logboek

Fedex test autonome vrachtlevering via drones

Fedex test autonome vrachtlevering via drones

In september 2021 besliste DHL, dochtermaatschappij van Deutsche Post, om haar testen met het drone-project Parcelcopter, voor pakjesleveringen bij klanten thuis, te beeindigen zonder gevolg. En nu kondigt de grote concurrent, het Amerikaanse FedEx, een samenwerking aan met Elroy Air voor het lanceren van testvluchten gericht op autonome leveringen door drones op middellange afstand.  

FedEx Express, 's werelds grootste exprestransportbedrijf, gaat samenwerken met Elroy Air, gevestigd in California Bay Area, het bedrijf dat een autonoom VTOL (drone die verticaal kan opstijgen en landen) luchtvrachtsysteem bouwt. Dit is de eerste overeenkomst in zijn soort in de VS en laat FedEx Express toe om plannen ontwikkelen om Elroy Air's Chaparral autonome luchtvrachtsysteem te testen op de middellange afstand logistieke operaties van het bedrijf, waarbij zendingen tussen de sorteerlocaties worden verplaatst. 

De exponentiële groei van e-commerce heeft de vraag naar betrouwbare, efficiënte transport- en logistieke oplossingen versneld. FedEx is van mening dat voortdurende innovatie en automatisering de veiligheid, efficiëntie en productiviteit zullen verbeteren.

Elroy Air kondigde in januari 2022 zijn hybride-elektrische Chaparral-autonome drone aan. De Chaparral-drone is een eVTOL-luchtvrachtsysteem dat autonoom tot 200 kg vracht kan oppikken en via de lucht kan afleveren op afstanden tot 480 km. De Chaparral is geschikt voor vluchten over deze afstand zonder dat er extra infrastructuur nodig is, zoals luchthavens of laadstations.

Foto & video © Elroy Air - FedEx

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *